От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на

...
От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на
Коментари Харесай

Киев брани сексоложката-посланик у нас

От Министерството на външните работи на Украйна разясниха назначението на Олеся Илашчук за дипломат на Украйна в България. От ведомството на Дмитро Кулеба обясниха, че тя има съответната подготовка и назначението на некадрови дипломати на посланически длъжности е нормална интернационална процедура.

„ Назначаването на посланическа служба на некадрови дипломати е нормална интернационална процедура. В Украйна през последните две години всички извънщатни дипломати, назначени на постовете на посланици, са посочили почтени резултати в работата. Само по тях, а не по тълкования и облици, би трябвало да се преценя работата на посланика в чужбина “, се споделя в известие на ведомството.

Министерството на външните работи в Киев отбелязва, че българското държавно управление след оценка на кандидатурата ѝ е разрешило назначението на Илашчук, без да има запаси към работата ѝ в България.

Според Министерството на външните работи Олеся Илашчук има тапия с отличие по специалността „ Краезнание “ от катедра „ Международни връзки “ на Факултета по история, политически науки и интернационалните връзки на Чернивския народен университет „ Юрий Федкович “.

Освен това има подготовка на експерт по интернационалните връзки, преводач и владее британски език.

По-рано медиите в Украйна оповестиха, че президентът Володимир Зеленски е назначил за дипломат в България човек, който няма опит в дипломацията и преди този момент „ се е позиционирал като специалист по сексология и скъпоценни камъни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР