От министерството на цифровите комуникации обясни, че по-рано домейнът x.com

...
От министерството на цифровите комуникации обясни, че по-рано домейнът x.com
Коментари Харесай

Министерството на комуникациите на Индонезия ограничава достъпа до новия домейн на Twitter

От министерството на цифровите връзки изясни, че по-рано домейнът x.com е бил употребен от “негативни “ платформи, които попадат под действието на законодателствата.

Според Усман Кансонг, представител на индонезийското министерство на връзките, държавното управление се е свързало с X, с цел да обясни естеството на уеб страницата. Представителите на компанията би трябвало да изпратят писмо, обясняващо, че домейнът x.com ще бъде употребен от Twitter, добави чиновникът.

Миналата година индонезийските управляващи заплашиха да забранят Netflix, Гугъл и Фейсбук, в случай че тези платформи не отстранен „ наличие, считано за нелегално или нарушаващо публичния ред “. Страната към този момент краткотрайно забрани Netflix и TikTok през 2016 и 2018 година

Според оценката на правозащитната организация Human Rights Watch, индонезийските закони нарушават правата на дамите, религиозните малцинства и ЛГБТ хората. От 270 милиона души в страната, има почти 24 милиона консуматори на Twitter.

На 24 юли основният изпълнителен шеф Илон Мъск разгласи смяна в логото на Twitter от обичайна синя птица към бял X с черен силует. Домейнът x.com автоматизирано ще пренасочва потребителите от Twitter.

Бизнесменът написа, че към този момент туитовете в обществената мрежа ще се назовават “​’Х “. Мъск сподели, че е придобил Twitter, с цел да подсигурява свободата на словото и да форсира основаването на „ приложение за всичко “. Той акцентира, че ребрандирането не е просто преименуване на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР