От Министерството на отбраната твърдят, че Украйна е атакувала Черноморския

...
От Министерството на отбраната твърдят, че Украйна е атакувала Черноморския
Коментари Харесай

Русия извадила останки от дронове, използвани при атаката на Черноморския флот в Крим

От Министерството на защитата настояват, че Украйна е атакувала Черноморския флот покрай Севастопол с 16 дрона рано в събота и че английските военноморски " експерти “ са помогнали за координирането на това, което Кремъл дефинира като " терористична офанзива ". Лондон отхвърля обвиняванията.

 

Атаката обаче стана мотив Русия да вземе решение да се изтегли от постигнатото с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция съглашение за експорт на зърно. Според Москва офанзивата е била ориентирана към корабите, къито са взели участие в обезпечаването на зърнен кулоар от черноморските пристанища на Украйна.

 

Украински публични лица допускат, че самата Русия може да е виновна за детонациите, които тя употребява като предлог да се отдръпна от съглашението за зърното.

 

" Според резултатите от информацията, възобновена от паметта на навигационния правоприемник, беше открито, че изстрелването на морски дронове е осъществено от брега покрай град Одеса “, се споделя в изказване на министерството.

 

Според информацията дроновете са се движили по продължение на зоната за сигурност на " зърнения кулоар “, преди да трансформират курса си към съветската военноморска база в Севастопол, най-големият град на Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР