От Министерството на младежта и спорта отговориха снощи на становището

...
От Министерството на младежта и спорта отговориха снощи на становището
Коментари Харесай

ММС отговори на БФС

От Министерството на младежта и спорта дадоха отговор нощес на мнението на Българския футболен съюз, че министър Радостин Василев не е атакувал централата и не е правил обществени внушения.

Ето цялата позиция на ММС:  

" Във връзка с позиция на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) ясно прецизираме, че министърът на младежта и спорта Радостин Василев не е правил опити за обществени внушения. Напротив - той е уведомил обществото само за обстоятелството на постъпили сигнали в Министерството на младежта и спорта (ММС) за съществуването на клубове-фантоми , които не правят действителна активност, само че са взели присъединяване в последния конгрес на БФС. Към сегашния миг инспекцията на ММС по тези сигнали продължава. 

 Друг коментиран от министър Василев факт е и неналичието на истинската планова документи в ММС, по която БФС е получил финансиране от 818 000 лева за организацията и провеждането на Европейското състезание по футбол за юноши до 17 година, на което страната беше хазаин през 2015 година За този факт е квалифициран сигнал, който ще бъде подаден в Министерство на вътрешните работи (МВР) още на следващия ден (бел. ред. - днес). 

ММС беше осведомено от Министерство на вътрешните работи за получен от тях сигнал за реализиран напън от страна на представители на БФС в разнообразни области на страната над представители на футболни клубове. 

На първо място Българският футболен съюз би трябвало да се преценява със законите, настоящи в Република България. На второ място БФС реализира активността си въз основата на публикуван лиценз от ММС. Изпълнителният комитет на БФС следва да има поради, че във връзка с законите на Република България, правилата на ФИФА и УЕФА се ползват субсидиарно и то единствено във връзка с спортната регулация. В сегашния случай министърът е коментирал дейности, които са от изключителната подготвеност на ММС и страната. 

 Министър Василев е доста добре осведомен със смисъла на термина „ държавна интервенция “ в работата на спортна федерация и той в никакъв случай не си е разрешавал да реализира такава. Надяваме се, че БФС не смята, че може да съществува и действа в положение на народен законов вакуум и да показва противоречие с дейностите на институциите в Република България, оправдавайки се с термина „ държавна интервенция “. Няма спортна федерация, която да не се преценява с националното законодателство и институции. БФС не прави изключение. 

 При състояние, че БФС е бил „ обект на извънредно сериозна по мащабите и публичността си инспекция от страна на всички държавни органи “ не би следвало членовете на Изпълнителния комитет да се тормозят от бъдещи контролни дейности, които ММС и други държавни органи ще подхващат. 
 Трябва да бъде изрично ясно на цялата футболна общност, че няма мощ, която да попречи на ММС и страната да правят инспекции и да изискват спазването на законите в страната ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР