От месеци ограниченията за коронавирус диктуват къде милиони европейци могат

...
От месеци ограниченията за коронавирус диктуват къде милиони европейци могат
Коментари Харесай

Как европейците се подготвят за Коледа и Нова година в условия на пандемия

От месеци рестриктивните мерки за ковид диктуват къде милиони европейци могат да пътуват и кого могат да видят, когато стигнат там.

Така че с наближаването на Коледа държавните управления би трябвало да вземат тежки решения дали да облекчат рестриктивните мерки в точния момент за празничния интервал.

Ето разбивка на оповестеното досега.

Италия: Няма коледни пазари и вечерен час в страната
В момента Италия вижда най-вече смъртни случаи от края на март, а министър председателят Джузепе Конте сподели на италианците да чакат " по-трезва Коледа , без коледна вечер, обятия и целувки ".

Много италиански райони са отчасти блокирани и пътуването сред тях е лимитирано. Тези ограничения ще останат в действие до 3 декември, само че отчетите сочат, че изключително разпореждане може да докара до облекчение на разпоредбите след тази дата.

Точните детайлности за постановлението към момента се разискват от министрите. Смята се, че няма да има формален предел за обществени събирания, само че държавното управление предлага " да възнамеряват допустимо минимум коледни сбирки ".

Църквите са свободни да останат отворени, само че полицейският час в 22:00 значи, че е малко евентуално обичайна полунощна литургия да се случи. Междувременно обичаният италиански коледен пазар към този момент е неразрешен.

„ Смятаме, че би трябвало да въведем по-големи защитни ограничения за попречване на повишаване на инфекциите “, сподели господин Конте.

Много европейци се насочат към ски пистите по Коледа , само че континентът е разграничен по въпроса дали да държи курортите отворени през празничния интервал.

" Не можем да си го позволим ", сподели Конте. Той предложи да се координират с други европейски страни курортите да бъдат затворени най-малко до януари.

Германският канцлер Ангела Меркел също се надява да подписа общоевропейска договорка, с цел да затвори скатовете. Франция евентуално също ще поддържа договорка, макар че управляващите там са постигнали компромис. Френските зимни курорти могат да се отварят по Коледа - при изискване, че ски лифтовете са затворени.

Това необятно публикувано затваряне значи, че известните курорти в Алпите и Доломитите ще изгубят милиарди евро доходи. Туристическите чиновници побързаха да подлагат на критика проекта, а президентът на един френски туристически орган попита: " Значи 400 души в парижко метро няма да се заразят, само че четирима души на ски въжен превоз ще го създадат? "

Сделката за затваряне на курортите също ще бъде изправена пред строго опълчване от Австрия и Швейцария. Австрийските туристически чиновници считат, че могат да предложат безвредна отмора, откакто идващите месеци там бъдат облекчени, до момента в който швейцарските курорти са известени, че могат да останат отворени с въведени ограничения за сигурност.

Някои се опасяват, че - без консенсус - почиващите ще пътуват на огромни дистанции, с цел да посетят откритите курорти. „ Ако Италия реши да затвори всичките си влекове без никаква поддръжка от Франция, Австрия и другите страни, тогава италианските туристи биха рискували да отидат в чужбина и да върнат [вируса] вкъщи, сподели господин Конте пред телевизия La7.

След седмици на национално заключване президентът Еманюел Макрон съобщи, че рестриктивните мерки ще стартират да се облекчават от 28 ноември. Но по-голямата част от ограниченията за блокиране ще останат в действие директно преди празничната отмора на 15 декември.

Магазините, театрите и кината ще отворят още веднъж в точния момент за Коледа и хората ще могат да посещават фамилиите си през празничния интервал. „ Ще можем да пътуваме без позволение, в това число сред районите “, сподели господин Макрон в телевизионно послание.

Заслужава да означи, че Франция е под втора национална обсада от края на октомври. Но на 15 декември това ще бъде сменено от народен комендантски час от 21:00 до 07:00. Полицейският час обаче няма да се ползва в навечерието на Коледа и Нова година.

Ресторантите и учебните заведения няма да отворят още веднъж най-малко до 20 януари и това зависи от ежедневните случаи. Баровете, кафенетата и нощните клубове са затворени за неопределен срок.

Религиозните служби ще бъдат безвъзмездни от 28 ноември с ограничаване от 30 души.

Германия: Ограничение за обществени събирания

Канцлерът Меркел съобщи, че немската обсада евентуално ще продължи до януари. Баровете, заведенията за хранене и местата за развлечение са затворени, само че учебните заведения и магазините са отворени. " Ежедневните случаи към момента са прекомерно високи и нашите интензивни отделения към момента са доста цялостни ", сподели тя.

Ограниченията са затегнати преди празничния интервал. Освен това от 1 декември лимитът за обществени събирания ще бъде понижен до две семейства и най-много пет души.

Ще има обаче краткотрайно облекчение на разпоредбите през интервала на Коледа. До 10 души ще могат да се срещнат сред 23 декември и 1 януари, макар че госпожа Меркел прикани германците да помислят добре, преди да се срещнат в групи с подобен размер.

Деца под 14 години не са включени в лимита.

Испанското държавно управление възнамерява " друг " празничен интервал с ограничаване от шест души

Препоръчва се обществените събирания в навечерието на Коледа да се организират на тераси на заведения за хранене или на други открити места.

Испанските фамилии също обичайно честват празника на Трите крале с церемониал вечерта на 5 януари и държавното управление ще предложи честванията да не се организират.

Планът също по този начин предлага проветряване на вътрешните пространства и поддържане на обществено разграничаване, когато е належащо. 

Правителството на Каталуния се надява да позволи събиране на до 10 души за Коледа. " Ще вземем лични решения ", сподели представител на района.

Австрия: Масово тестване е планувано в цялата страна

Австрия е под втора национална обсада до 7 декември, само че има очаквания по-късно рестриктивните мерки да могат да бъдат облекчени в точния момент за Коледа.

" Следващите две седмици са сериозни ", съобщи министърът на опазването на здравето Рудолф Ансхобер пред вестник Kronen Zeitung на 23 ноември. „ Заключването не би трябвало да се удължава. “

" Правителството е поръчало минимум седем милиона теста за антиген и се надяваме, че програмата за всеобщо тестване ще обезпечи на австрийците спокойни празници. "

Стотици хиляди учители и служители на реда ще бъдат тествани първо при започване на декември, дружно с хора в региони с висок % на зараза. След това доброволните всеобщи проби ще бъдат въведени в цялата страна през седмицата преди Коледа.

В Русия главните празнични тържества нормално се организират в навечерието на Нова година, като доста хора вършат целодневни празненства.

Но през последните две десетилетия се следи увеличение на честванията на Коледа , които православното християнско болшинство в страната отбелязва на 7 януари.

Въпреки това, рестриктивните мерки евентуално ще понижат тържествата през празничния интервал.

В столицата Москва чиновници оповестиха нови ограничения, които ще продължат до 15 януари. Те включват време за ранно затваряне на заведения за хранене и кафенета и ограничаване от 25% в потенциала на кината и театрите. Жителите на възраст над 65 години и тези в групи с висок риск също би трябвало да се самоизолират до тази дата.

Други райони вкараха сходни лични ограничавания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР