От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха, че няма да публикуват

...
От Международната автомобилна федерация (ФИА) обявиха, че няма да публикуват
Коментари Харесай

ФИА обявява в понеделник решението си за тавана на бюджетите

От Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха, че няма да разгласяват своето умозаключение от разбора на разноските на тимовете във Формула 1 преди понеделник (10 октомври). Първоначално се очакваше Централата да стори това в границите на вчерашния ден.

Както е известно по време на уикенда за Гран При на Сингапур предходната седмица се появи информация, че тимовете на Ред Бул и Астън Мартин не са се побрали в ограничаването от 145 милиона $, което бе в действие през сезон 2021. 
 Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година? Ред Бул и Астън Мартин надвишили тавана на бюджетите през 2021 година?
На фона на тези спекулации, част от противниците на двата тима приканиха за „ оптимални санкции “, което включва даже и дисквалификацията на тима и/или неговите водачи от даден шампионат. Това евентуално може да докара до отнемането на международната купа на Макс Верстапен и връчването ѝ на Люис Хамилтън.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
„ ФИА осведоми, че заключенията от разбора на финансовите данни на тимовете във Формула 1 за 2021 година и надлежно издаване на Сертификат за спазването на финансовите правила няма да се случи в сряда, 5 октомври. Анализът на финансовите данни е дълъг и комплициран развой, който продължава и в този момент. Той би трябвало да бъде приключен, с цел да може да издадем Сертификатите в понеделник, 10 октомври.

„ Финансовите правила бяха признати единомислещо от всички участници, които от своя страна спомогнаха доста на ФИА за оформянето им и за следенето за тяхното съблюдаване в първата година на използването им.

„ Както към този момент бе казано, има доста неоснователни спекулации по отношение на този въпрос, ФИА още веднъж споделя, че до момента в който анализът не бъде приключен няма да има друга информация. ФИА също по този начин споделя, че всевъзможни догатки, че чиновник на ФИА е разкрил сензитивна информация са също толкоз неоснователни “, се споделя в изказването на ФИА.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР