От март 2022 г. общините ще могат да разпространяват безплатно

...
От март 2022 г. общините ще могат да разпространяват безплатно
Коментари Харесай

Общините с шанс безплатно да разпространяват новини в БТА

От март 2022 година общините ще могат да популяризират гратис свои известия в платформата на Българската телеграфна организация. Тази опция разгласи през днешния ден на годишната среща на локалните управляващи в Албена генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

Той постави подписа си под контракт за партньорство и съдействие с ръководителя на УС на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) - Даниел Панов.

Договорът планува две неща – Българска телеграфна агенция да популяризира информация, предоставена от Сдружението на общините, и да образова членовете на НСОРБ по какъв начин да показват активността си в медиите. Лектори на семинарите ще бъдат публицисти от Агенцията.

Вълчев разгласи и че най-значимите вести на общините ще бъдат превеждани и в интернационалната емисия. Поради тази причина генералният шеф на Българска телеграфна агенция предизвести кметовете, че ще би трябвало да се приготвят, с цел да се възползват от опцията да популяризират забавна и значима информация посредством Агенцията.

Вълчев разгласи и че един от целите на Българска телеграфна агенция е разширението на кореспондентската мрежа в страната. Предстои във всички регионални градове да бъдат отворени национални пресклубове на Агенцията. До края на тази година такива ще има в Добрич, Русе и Бургас, а през идната 2022 година – и в Благоевград, Габрово, Силистра, Ямбол.

Целта е до края на 2023 година в 15-те града с над 25 хиляди поданици Българска телеграфна агенция да има щатни репортери. Обмисля се концепция в тези 15 града да бъдат назначени и специфични репортери за бизнес, които да наблюдават стопанската система в 6-те региона за обмисляне.

Междувременно стана ясно, че през 2022 година Българска телеграфна агенция ще поеме председателството на 30-тата Генерална асамблея на Асоциацията на балканските осведомителни организации в Югоизточна Европа. Срещата ще се организира в България, като генералният шеф Кирил Вълчев е предложил тематиката да бъде " Заедно за истината " (Together for TRUTH). По време на форума в страната ни ще да бъдат разисквани разпоредбите за Balkan News Room – самобитен информативен „ хъб “, представляващ общо място за вести от балканските страни.

Вълчев е предложил осведомителните организации от 12-те балкански страни - членки на Асамблеята, всеки ден да си обменят топ вести, които да бъдат популяризирани от всички останали организации.

Проектът за разпоредбите ще бъде квалифициран от Косово, Албания и България дружно с новия общоприет секретар на асоциацията Бранка-Габриела Войводич, общоприет шеф на осведомителната организация на Хърватия - ХИНА. А за какво Косово, Албания и България ли? Косово е страната, която до скоро председателстваше Асамблеята, Албания е страната, която ще застане отпред на организацията, поемайки щафетата от България, която ще ръководи 30-ата Асамблея.

Юбилейното събиране на балканските организации ще се организира в навечерието на 125-ата годишнина от основаването на Българска телеграфна агенция и ще бъде отдадена на паметта на предходния общоприет шеф Максим Минчев. На негово име е учредена премия за публицистика, отдадена на другарството сред балканските нации, която ще бъде връчена за първи път на идния конгрес в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР