От любяща съпруга Веселина Гинева се превръща в най-големия кошмар

...
От любяща съпруга Веселина Гинева се превръща в най-големия кошмар
Коментари Харесай

Учителка бута 2 км контейнер с убития си мъж, опитва да го хвърли в морето от моста в Бургас

От любяща брачна половинка Веселина Гинева се трансформира в най-големия призрачен сън за 68-годишния Димитър Миразчиев

Съдят я за държане в плен, ликвидиране и източване на Национален осигурителен институт

50 очевидци и движимости лица се чака да бъдат призовани на 26 и 27 март в Бургас, когато стартира същинското дело против детската учителка Веселина Гинева.

64-годишната педагожка ще дава отговор за ужасяващи закононарушения, довели до гибелта на някогашния ѝ брачен партньор Димитър Миразчиев, дълготраен инженер-химик в “Нефтохим ”.

Прокуратурата

е повдигнала

против Гинева

3 обвинявания

Едното е, че е държала Димитър 15 месеца в плен, заключен в стая със заковани прозорци. Второто е за преднамерено ликвидиране посредством редовно недохранване и отнемане от медицински грижи, въпреки Димитър да е страдал от алкохолизъм, диабет, прекарал и инсулт. Третото обвиняване е за дейности, с които Веселина е ощетила Национален осигурителен институт с 21 хиляди лева Тя продължавала да взема пенсията на Димитър близо 2 година след гибелта му. Казвала, че е жив и е настанен в старешки дом.

Мнозина към момента се чудят по какъв начин от любяща преди години брачна половинка и прилежна детска учителка с 29 година стаж Веселина се трансформира в домакински принудител и става най-големият призрачен сън за 68-годишния Димитър, с който имат щерка.

Историята, приключила съдбовно през август 2014 година, можеше да остане неразкрита и до през днешния ден, в случай че не бяха купчина човешки кости и една анонимка.

На 26 февруари 2015 година служащи по чистотата се натъкват на злокобната находка. Близо до Колежа по туризъм в Приморски парк намират разкапан мъртвец. Човешките остатъци са в храстите на 10-ина метра от релсите.

Патоанатоми не откриват забележими следи от принуждение, а от бедрената кост съумяват да извлекат ДНК профил. Направен е относителен разбор с профили на изчезнали лица, оповестени за търсене, само че съвпадане няма.

В същото време Веселина схваща от медиите за открити човешки остатъци до Колежа по туризъм. Тя е мощно обезпокоена, тъй като знае чии могат да се окажат. Това я кара да се затвори още повече в себе си, само че към този момент е позволила съдбовна неточност. Споделила на своя близка другарка, че Димитър е мъртвец, разказала по какъв начин се отървала от тялото и се похвалила, че още взема пенсията му от 910 лева всеки месец.

За зла орис на Веселина диалогът бил дочут от съседка. Историята обаче стига в полицията много по-късно, когато на 7 юни 2016 година в V РПУ идва стара жена и носи анонимна записка. Твърди, че я намерила върху пощенските кутии в бл. 2 в кв. “Лазур ”, където Веселина живее и където някогашният ѝ брачен партньор Димитър постепенно гаснел, заключен в стая със заковани прозорци.

В писмото се разкриват детайлности, сред които по какъв начин след гибелта на Димитър Веселина поставила тялото в резервоар и го оставила в Морската градина.

Пред “24 часа ” работещи по случая разкриват, че в анонимката имало обстоятелства, които съвпадали с находката от жп прелеза, въпреки че резервоар по този начин и не е открит.

По-късно самата Веселина ще опише, че в нощта на 2 август 2014 година обикаля из Морската градина, бутайки висок резервоар на колела.

В зелената

пластмасова

кофа е натикала

вдървеното тяло

на мъртвия

си брачен партньор. Той издъхва няколко часа по-рано в жилището на Веселина.

Когато пада мракът, към този момент е решила по какъв начин да се отърве от натрупа и тя излиза от жилището, с цел да търси подобаващ резервоар за тялото. Качва го с асансьора до VIII етаж, а след това по същия метод слиза със злокобния товар.

За неин шанс не среща никого и потегля по улицата, бутайки контейнера. 59-годишната тогава жена влиза в Морската градина и стига чак до моста. Първоначалната ѝ концепция била да изхвърли тялото в морето, само че стигайки до моста, решила, че надали ще успее да измъкне вдървеното тяло и да го метне през високите перила.

Затова се връща назад, бутайки контейнера с натрупа повече от 2 км. Със странна непримиримост и успокоение учителката стига до другия завършек на парка. Оставя пластмасовата кофа до прелеза край Колежа по туризъм и се прибира у дома.

Потресаващо е, че по-късно по време на разпитите в полицията Веселина дефинира това злокобно странствуване като “последната разходка на Димитър ”, споделят бургаски криминалисти.

След приемането на анонимното писмо и стряскащите съвпадения към откритите човешки остатъци Веселина е сложена под полицейско наблюдаване. Криминалисти и чиновници от отдел “Издирване ” учат ежедневните направления на детската учителка, държанието и навиците ѝ.

Успоредно с това разпитват съседи, някогашни нейни колежки и сътрудници на мъртвия Димитър от нефтозавода. Изплува и остарял сигнал от март 2014 година, когато съседи на Веселина и Димитър чуват писъци от жилището и крясъци за помощ. Тогава адресът е посетен от служители на реда, пред които учителката разиграва екшън. Тя се заключва дружно с Димитър в банята и отхвърля да отвори. Едва след дълги договаряния пуска униформените, а те остават шокирани от типа на възрастния мъж - мощно мършав, с огромна открита рана на гърба.
Прокурор Ангел Георгиев

В една от стаите служителите на реда намират две

бележки с

почерка на

Димитър

“Помощ,

гладен съм ”

и “Спасете ме ”

Болният пенсионер незабавно е отведен в болница, само че скоро излиза оттова, подписвайки декларация. Прибира се в личното си жилище в кв. “Славейков ”, само че някогашната брачна половинка го убеждава, че ще се грижи за него в жилището в кв. “Лазур ”, и той се връща при нея.

“Димитър беше учтив и работлив, само че се разболя и най-после нямаше при кого да отиде. Брат му умря и той остана самичък. Най-вероятно се е върнал от невъзможност при Веселина ”, споделя дългогодишният сътрудник на жертвата Иван Георгиев.

Познати на някогашните съпрузи описват, че когато щерка им пораснала, станала стюардеса и не се задържала доста в България. Веселина съумяла да заблуди и нея, че татко ѝ е в старешки дом отвън Бургас.

Данни от следствието сочат, че подсъдимата държала под ключ Димитър, единствено на къшей самун и вода, без никакви медикаменти. На два пъти болният заложник упял да пусне бележи за помощ през прозореца, само че Веселина го надушила и заковала дограмата.

“Да, той умря на 1 август 2014 година към обяд ”, избухва в рев Веселина след дълги разпити в полицията. Задържана е 22 дни след гибелта му, само че в началото твърди, че Димитър е жив и евентуално е някъде с любовници.

След признанието за гибелта му тя споделя в детайли за сложния си живот с инж. Миразчиев.

Става ясно, че двамата са разведени от години, а раздялата пристигнала по гледище на Димитър. Той имал уязвимост към чашката и съвсем всяка вечер пиел с другари, до момента в който Веселина се грижела за детето. Въпреки компликациите обаче тя не желала бракоразвод. И до през днешния ден не се признава за отговорна.

“Никога не ми е минавала такава мисъл - нито подсъзнателно, нито съзнателно, да му причиня щета. Аз го взех, с цел да го възстановя, да оздравее ”, споделя Гинева пред съда на 26 август 2016 година Тя прекарва над 2 година в ареста и в сливенския затвор. Излиза под гаранция от 3000 лева преди няколко месеца.

Според наблюдаващия прокурор Ангел Георгиев по делото има задоволително доказателства, уличаващи Гинева в повдигнатите ѝ обвинявания. За последното доказателствата са най-солидни - банковите извлечения изрично демонстрират, че Веселина методично е теглела пари от сметката на мъжа си, постъпвали от Национален осигурителен институт.

По време на разпоредителното съвещание на 26 февруари отбраната на Гинева изиска да бъдат предоставени писмени доказателства от банковия клон в Бургас, от който са осъществявани заплащания към подсъдимата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР