От Кремъл не изключват нов разговор между Владимир Путин и

...
От Кремъл не изключват нов разговор между Владимир Путин и
Коментари Харесай

Кремъл не изключва нов разговор на Путин с Байдън

От Кремъл не изключват нов диалог сред Владимир Путин и Джо Байдън. Това съобщи Дмитрий Песков, представител на съветския президент, откакто американският държавен глава загатна за такава опция на вчерашната си конференция.

Според Дмитрий Песков общуването сред президентите Путин и Байдън единствено може да се приветства, тъй като е потребно и за двете страни, съобщи БНР.

Коментирайки думите на Байдън, че не се чака в скоро време Украйна да стане член на НАТО, Песков сподели, че това не значи отвод от приемането на страната в Алианса в средносрочна вероятност.

Той оцени позитивно сигналите, че Съединените щати са подготвени да разискват настояването на украинска територия да не бъдат разполагани оръжия, които заплашват сигурността на Русия.

Песков добави, че Москва продължава да чака от Вашингтон писмени отговори на съветските оферти за гаранции в областта на сигурността.

За на следващия ден в Женева е планувана среща сред съветския министър на външните работи Сергей Лавров и американския държавен секретар Антъни Блинкън. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР