От края на ноември Швейцария ще предоставя на чуждестранните туристи

...
От края на ноември Швейцария ще предоставя на чуждестранните туристи
Коментари Харесай

От края на ноември Швейцария ще издава Covid сертификати за чуждестранни туристи

От края на ноември Швейцария ще дава на задграничните туристи Covid документи, които ще им дават право да посещават заведения за хранене, кина, театри, плувни басейни, спортни и културни събития, провеждани на закрито в страната, в продължение на 30 дни. Чужденците, ваксинирани с китайските ваксини Sinovac и Sinopharm, утвърдени от Световната здравна организация (СЗО), само че непризнати от Swissmedic и Европейската организация по медикаментите (ЕМА), ще бъдат първите, които ще имат право на документ, заяви Федералният съвет на швейцарското държавно управление.

Засега достъпът до заведения за хранене, театри, кина и плувни басейни е позволен единствено на лица, имунизирани с ваксини, утвърдени от Swissmedic и EMA. Това предписание важи и за задграничните туристи. Правителството съобщи, че има намерение да " поддържа стопанската система и туризма " в изискванията на пандемия. " От края на ноември 2021 година имунизираните с ваксини, приети единствено от СЗО, също ще могат да получат швейцарски документи ", се споделя в изказване на държавното управление. " Валидността на документа за задграничните туристи е лимитирана до 30 дни и той ", изясняват управляващите.
 Макрон стопира всички контакти на високо ниво с Швейцария поради избор на американски F-35 Макрон стопира всички контакти на високо ниво с Швейцария поради избор на американски F-35
Френският президент Еманюел Макрон анулира визитата си в Швейцария, планувано за ноември, заради отхвърли на Конфедерацията да закупи ф...

На съвещанието си в през днешния ден Федералният съвет одобри и редица други решения, които улесняват приемането на документи в страната. По-специално, страдащите от COVID-19 в Швейцария ще могат да получат подобен документ за една година вместо за шест месеца. Освен това на лицата с високо равнище на антитела против новия ковид може да бъде публикуван 90-дневен документ. Сертификати ще се издават и на жители, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи.

На съвещанието държавното управление реши третата, подсилваща доза от имунизацията против ковид да бъде безвъзмездна за популацията, както първите две дози. Освен това няма да се заплаща за PCR тест за тези, които към този момент са получили първата ваксина и чакат втората. През последните седмици се следи от COVID-19 в Швейцария. През миналото денонощие лекарите са разпознали 2 607 души, инфектирани с ковид, а общият брой на инфектираните от началото на пандемията е 881 654. През последните 24 часа са умряли петима души, а общо са регистрирани 10 888 смъртни случая.

В Швейцария се употребяват три ваксини: Comirnaty на американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, както и артикули на американската компания Moderna и на Janssen, поделение на американската компания JohnsonJohnson. Общо 63,8% от популацията е изцяло имунизирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР