От космодрума Плесецк в руската Архангелска област е била изстреляна

...
От космодрума Плесецк в руската Архангелска област е била изстреляна
Коментари Харесай

Русия изстреля ракета носител от тежък клас

От космодрума Плесецк в съветската Архангелска област е била изстреляна ракетата притежател " Ангара-A5 ".

" Космическите войски на въздушно-космическите сили направиха изпитателно изстрелване на ракета притежател от тежък клас " Ангара-А5 ", прецизираха от съветското военно министерство, представени от локалните медии.



Изстрелването е осъществено в 08:50 часа московско време (7:50 часа българско), като всичко е минало в щатен режим.

По-нататъшното извеждане на орбиталния блок в целевата геостационарна орбита (около 36 хиляди километра) ще се извърши благодарение на горния блок " Бриз-М " по деветчасова скица.

Както означават от съветското военно ведомство, по-рано в региона на Коми, Томска област и акваторията на Филипинско море е станало отделянето на първата, втората и третата степен и освобождението на основния обтекател.

" Ангара " е семейство от съветски ракети носители, вариращи от лек до тежък клас. Новото ракетно семейство употребява екологично чисти горивни съставни елементи. По-рано бяха осъществени единствено две изстрелвания, и двете от космодрума Плесецк: леката " Ангара-1.2ПП " беше изстреляна през юли 2014 година, първото изстрелване на тежката " Ангара " се състоя на 23 декември 2014 година, след което в орбита беше изстрелян макет на потребен товар с тегло два тона.

Полетните проби, както беше обявено по-рано, би трябвало да продължат през 2021 година Планира се изстрелване на трета ракета " Ангара-A5 " с разгонен блок ДМ-03 " Персей ". Според източник на " Новости " в ракетно-космическата промишленост той също ще бъде с макет на галактически транспортен съд. Общо в границите на летателни тествания би трябвало да се извършат шест изстрелвания.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР