От Комисията за регулиране на съобщенията ще проверяват качеството на

...
От Комисията за регулиране на съобщенията ще проверяват качеството на
Коментари Харесай

КРС с нов проект проверява качеството на интернета ни

От Комисията за контролиране на известията ще ревизират качеството на мобилния и закрепения интернет . Това е един от параметрите на нов план за съвсем 1 млн. лв., оповестиха от КРС, представени от БНР.

Проектът е обвързван и с качество на услугата за достъп до интернет, с потребителските сигнали, недоволства и запитвания. Потребителите ще получат нова услуга, която ще ги осведоми за цените и попречване на несъзнателния роуминг.

Проектът " Изграждане и развиване на осведомителните системи и регистри на Комисията за контролиране на известията за възстановяване на дейностите по контролиране и надзор и повишение на качеството на административното обслужване " е на стойност малко под 1 милион лв. по оперативна стратегия " Добро ръководство " с поддръжката на Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. 849 922 лв. е европейското финансиране, а 149 986 лева е националното съфинансиране. Реализирането ще е от подизпълнител, определен с социална поръчка.

Проектът включва 4 действия, които са разпределени тематично. По думите на Иван Димитров, ръководител на Комисията за контролиране на известията измерването на качеството на интернет ще откри параметрите на услугата за достъп до интернет, която се употребява посредством закрепени или мобилни мрежи.

" Механизмът за премерване ще се употребява и от КРС, с цел да следи осъществяването на регламента за мрежова индиферентност от страна на доставчиците на услуги.... Ще бъде употребена и информация от крайните консуматори ", сподели Димитров.

Твърдят, че задачата е оптимално качество, с цел да подсигурява и естественото потребление на тази услуга и заплащането към доставчиците.

Ще се надгради и развие съществуващата осведомителна система " Лицензиране и регистри ", посредством която КРС дава 26 електронни административни услуги, изясни шефът на КРС.

Към тази осведомителна система ще се създаде нов електронен модул за електронно администриране на потребителски сигнали, недоволства и запитвания. Ще се извърши интеграция на осведомителната система с използваните хоризонтални системи на електронното ръководство.

Поддържаните от КРС седем съществени регистъра ще бъдат присъединени към средата за междурегистров продан RegiX. Ще се усъвършенства функционалността на регистрите и осъществяването на информации от тях. Съществуващите електронни услуги, предоставяни от КРС, ще бъдат присъединени към Единния портал за достъп до електронни административни услуги, написа в описанието на плана.

По плана ще бъде създадено уеб основано приложение за съпоставяне на цени за електронни съобщителни услуги . Чрез приложението потребителите ще могат гратис и на едно място да съпоставят и правят оценка другите предложения, предлагани от предприятията снабдители на електронно съобщителните услуги. Приложението ще дава опция потребителят да избере най-изгодния за него тарифен проект, съгласуван с самостоятелните му потребности и потребности .

С мобилно приложение потребителите ще могат да управляват своето ползване. То ще се смъква от App Store и Гугъл Play.

" Ще се създаде мобилно приложение, което ще записва в действително време всяко събитие - регистрация на крайното устройство на потребителя в мрежа от персоналния забранителен лист с страни и ще предизвестява потребителя за несъзнателен роуминг на територията на България. Всяко записано събитие от мобилното приложение ще се съхранява в база данни на КРС съдържаща информация за регионите (градове, села, местности и др.), където е регистриран пограничен роуминг от извънредно устройство, ползващо мобилното приложение. С цел осведоменост на потребителите на мобилни услуги, събраната статистическа информация за регионите, в които са регистрирани случаите на неволен роуминг в границите на България, ще бъде визуализирана на създадена в границите на плана обществена карта ".

Срокът на плана е 24 месеца, а част от дейностите ще стартират да се появяват преди крайния период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР