От Камарата на автомобилните превозвачи алармират, че шофьорите и останалите

...
От Камарата на автомобилните превозвачи алармират, че шофьорите и останалите
Коментари Харесай

Превозвачите: Пътищата не се поддържат от година, това е основната причина за катастрофите

От Камарата на автомобилните превозвачи сигнализират, че водачите и останалите участници в придвижването, са жертви на пътната инфраструктура в България. Повод за тази констатация са огромния брой станали произшествия по първокласни пътища. От Камарата разясниха и фрагментите запечатани от видеорегистратор, който илюстрира момента на удара сред цистерна и джип край ботевградското село Скравена.

Инцидентът стана по здрач на 22 август, а при удара, цистерната, цялостна с 15 тона газ, изхвърли джипа от пътното платно в околните шубраци. В джипа са пътували седем души:

" От фрагментите ясно се вижда положението на пътната инфраструктура и по какъв начин пътно-транспортните катастрофи безусловно подскачат по пътя. Не за първи път сме виждали и ние положението на инфраструктурата. Това е интернационален път, това е път Е-79, първокачествен път и през него минава извънредно доста претрупан директен трафик, включително и тежкотоварен и е неприемливо в такова положение да се намира българската инфраструктура. Българската страна през последните месеци, да не кажа близо година, не поставя никакви грижи за пътната инфраструктура ".

От Камарата на автомобилните превозвачи преди няколко месеца са алармирали за неприятния път на Витиня, оповестява БНР. Превозвачи упорстват за сериозна промяна при пътното строителство и качеството на пътя:

" Ние доста пъти сме казвали какво предлагаме. Първо, да стартират да се строят качествени пътища в България. Дупки, кръпки се появяват и по този начин нататък. Това нещо в другите европейски страни за какво не се случва ние не знаем?! Пътуваме в цяла Европа, само че това е реалност. Многократно сме попадали на пътни прави и сектори, които се разпореждат да се строят, че да не покрият минималните условия за осево натоварване на тежкотоварните коли. Многократно сме ставали очевидци по какъв начин и спешните ленти са по-тесни и не дават отговор на условията на автомагистралите, с цел да се спести от асфалта и от разноски на строителя ", сподели Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.



 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР