От известно време в света няма легитимен международен ред, който

...
От известно време в света няма легитимен международен ред, който
Коментари Харесай

Доц. Т. Тодоров: В света няма легитимен международен ред, който да решава кризи

" От известно време в света няма законен интернационален ред, който да може да се оправя с дипломатически и военни рецесии на европейско и международно ниво. Това е от войната в Ирак, рецесиите в Афганистан, в Украйна и така нататък Това, което беше преди - НАТО имаше съответен получател и това е Съветският съюз. След рухването на желязната завеса това нещо се промени ".

Това съобщи пред БНР доцент Тодор Тодоров, учител в СУ " Св. Климент Охридски ".

Според него задачата на съветския президент Владимир Путин е била да " удави Запада в нервност за това, че войната в Украйна следва всеки момент ":

" И те подеха този звук. В такава атмосфера на ултимативност не може да се състои диалог ".

 Алами/Ройтерс

По думите на доцент Тодоров визитите на европейските водачи в Кремъл са били унизителни :

" Владимир Путин се подиграва с тях. В менюто на Еманюел Макрон за вечерята беше включено вино от една маза, която е в онази известна вила, оня замък на Черно море, за който доста се шумтя преди време, че е замък на Путин. Това в действителност е насмешка ".

Според него не се приказва за опцията да се намерения за нов стратегически ред в Европа , който да бъде преференциален на първо място за Украйна:

" Рискът, който стои, е, че Украйна може да се разпадне. Източната част - Донецк и Луганск - да станат самостоятелни или да се причислят към Русия. Западната част - като едно екзотично графство - да премине към НАТО и Европейски Съюз. Но това ще направи Украйна доста по-слаба ". 

Доц. Тодоров изрече мнение, че би трябвало да се намерения за вид, в който в името на опазването на териториалната целокупност на Украйна, " да се   намерения за някаква буферна зона там, която да не е нито част от НАТО, нито от някакъв евразийски боен съюз ".

Интервюто на Даниела Големинова с доцент Тодор Тодоров в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР