От инициативата с Достойнство и вяра напомниха, че днес преди

...
От инициативата с Достойнство и вяра напомниха, че днес преди
Коментари Харесай

Генерала на правото в Хасково щеше да е на 90 г. днес

От самодейността с " Достойнство и религия " подсетиха, че през днешния ден преди 90 година е роден почетният жител на Хасково юрист Владимир Дамянов - Генерала на правото. Той беше персона, сплотяваща разнообразни генерации.

Бате Владо Дамянов приключва с отличие юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В продължение на 50 години реализира дейна активност за развиването и усъвършенстването на правото в Хасково. През сполучливата си кариера е гледал над 20 000 каузи. Генерала на правото в района, както го назовават, бе три следващи мандата ръководител на Адвокатска колегия-Хасково.

Прочу се в народен мащаб с две неща – отхвърли да получава заплащане като ръководител и подари средствата на обществени домове. Той записа в колегията всички дипломирани адвокати, които почукат на вратата му. Човек с положителен облик, висок морал, неподправено намерено държание, образец за подражателство.

Беше единственият член от региона на Висшия адвокатски съвет. Лично негови са заслугите за одобряването на двустранните взаимоотношения сред адвокатските колегии на Хасково и Одрин. Шурей на юрист Дамянов е поетът Симеон Стоянов, възпял реката и тополите на Хасково

Бе разгласен за почетен жител на Хасково на 24 юни 2011 година Отиде си от този свят на 10 януари 2012-а.

Не си пропуснат, бате Владо, шапка ти смъкваме!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР