„От името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве

...
„От името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве
Коментари Харесай

Проф. Атанас Щерев: При бременните инфекциите протичат по-тежко, отколкото при жени, които не са бременни

„ От името на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве ние писахме две писма до Министерство на здравеопазването, да се разрешат женските съвещания и инвитро процедурите. Аз считам, че няма проблем това да се случи, само че в изискванията на избран режим”, сподели в предаването „ Офанзива” по Канал 3 акушер-гинекологът проф. Атанас Щерев.

Той изрази мнение, че сега не е най-хубавият миг за планови забремениявания. „ КОВИД19 е единствено една от многото инфекции, които дебнат индивида. При бременните инфекциите протичат по-тежко, в сравнение с при дами, които не са бременни. Точно по тази причина би трябвало да има по-голямо внимание към бременните”, съобщи проф. Щерев.

”Бременната жена, в случай че съблюдава напътствията, би трябвало да върви постоянно на женска консултация и тогава няма особена заплаха. Още при започване на пандемията имаше инструкции да продължат наблюденията на бременните дами, тъй като има случаи, когато нещата не могат да се отсрочат. Управляващите задоволително се загрижиха и съм сигурен, че ограниченията у нас са взети с доста мислене. Има нещо, за което могат да бъдат подложени на критика, не бяха готови за зараза, а една страна би трябвало да е готова за това”, сподели още проф. Атанас Щерев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР