Управляващата Австрийска народна партия (АНП) постави изискване за по-строг контрол

...
Управляващата Австрийска народна партия (АНП) постави изискване за по-строг контрол
Коментари Харесай

Австрия увеличава ДНК тестовете за мигрантите

Управляващата Австрийска национална партия (АНП) сложи условие за по-строг надзор върху събирането на фамилиите на мигрантите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки че ДНК тестванията са вероятни и до момента, в бъдеще те ще се правят по-често, с цел да се открият фамилните връзки. ДНК инспекциите би трябвало да се правят даже и при " най-малкото подозрение дали фактически съществува фамилна връзка ", заяви  водачът на АНП и федерален канцлер Карл Нехамер в централната новинарска телевизионна емисия.

Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи към този момент са получили инструкции да изготвят тактика, сподели Нехамер. Необходими са и по-строги закони на равнище Европейски съюз, а несъразмерното натоварване на обособените страни би трябвало да " завърши ". Ето за какво би трябвало да се обясни, че тези, които имигрират в Австрия, " би трябвало да поемат грижата за себе си, а не да имигрират в обществената система ", сподели водачът на АНП.

За говорителката на НЕОС по въпросите на убежището и миграцията Стефани Криспер предлагането сочи " непознаване на закона ", както се показва в известие за медиите. " Ако федералният канцлер беше осведомен с правната обстановка, щеше да знае, че ДНК тестванията за събиране на фамилии към този момент са правно вероятни и към този момент се употребяват на процедура. Предполагаемото му предложение за промяна не е нищо повече от чист популизъм и илюзия на австрийците ", се споделя в известието.

В Австрия всеки месец се подават до 900 молби за събиране на фамилията. Това значи, че сътрудниците или малолетните деца на лица, имащи право на леговище, също могат да се реалокират в Австрия за събиране на фамилията, оповестява електронното издание на " Курир ". По данни на Министерството на вътрешните работи към половината от лицата, които са се събрали през тази година до момента, са деца.

Напоследък учебните заведения във Виена са претъпкани, не доближават места, месечно в столицата идват към 300 деца на сирийци, търсещи леговище. За ефикасното използване на строгите ограничения през идващите дни не е належащо единодушието на съдружния сътрудник - партията на Зелените, отбелязва " Курир ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР