От години се провеждат изследвания върху взаимовръзката между сексът и

...
От години се провеждат изследвания върху взаимовръзката между сексът и
Коментари Харесай

Как точно сексът ни помага да спим по-добре

От години се организират проучвания върху взаимовръзката сред сексът и сънят. Учените считат, че сънят играе голяма роля за положителния секс, както и противоположното - сексът усъвършенства съня.
 Сънят, гневът, раздразнителността и каква е връзката му с тях
Каква е връзката сред сън, яд и неспокойствие

Неуспорими доказателства за зависимостта сред тях

" Доказано е, че сексът и другите форми на физическа фамилиарност преди лягане покачват сънливостта, понижават времето, належащо за заспиване, и усъвършенстват цялостното качество на съня ", споделя доктор Шанън Макекау, началник на отдела за медицина на съня в Kaiser Permanente в Хонолулу.

Нещо повече, качественият сън въпреки това води до по-добър полов живот.
 Снимка 579880

Връзката сред секса и съня се дължи на метода, по който хормоните реагират на интимността. " След оргазъм има освобождение на хормони, които могат да провокират унесеност ", споделя доктор Питър Полос - експерт по съня в Медицинския център на университета JFK в Едисън, Ню Джърси.

Той счита, че това се дължи на два хормона - окситоцин и пролактин. Окситоцинът е прочут като " хормона на любовта ".

" Помага за поощряване на свързването, обичта и цялостното богатство, което може да докара до по-добър сън. "
 Снимка 574239

Въпреки, че няма доста изследвания върху хора по отношение на окситоцина и съня, едно малко, оповестено през ноември 2017 година в American Journal of Physiology, открива, че използването на окситоцин при пациенти с обструктивна сънна апнея води до усъвършенствано време на съня и задоволство от него.

Що се отнася до пролактина, равнищата му са по-високи по време на секс със видим скок след оргазъм, което евентуално е отговорно за сънливостта , която изпитват доста хора, счита доктор Макекау.

Според равнищата на пролактина се покачват доста един час след оргазъм, без значение дали оргазъмът е реализиран посредством мастурбация или с сътрудник.

Тези по-високи равнища на пролактин, дружно с нарасналите равнища на естроген при дамите, оказват въздействие, с цел да заспим по-лесно И най-после, само че не по значение, сексът ни оказва помощ да се преборим със напрежението.
 Снимка 572875

откриват, че равнищата на хормона на напрежението кортизол понижават в отговор на полова възбуденост . Доказано е, че по-малко стрес води до по-дълъг сън. Хората с ниски равнища на стрес спят съвсем един час повече на нощ от тези с високи равнища на стрес, съгласно отчет на Американската асоциация на психологите.

Трябва обаче да имаме поради, че този хормонален отговор наподобява е резултат от реализиране на оргазъм, а не просто някаква полова интензивност , прецизират от
 Женски оргазъм и кои са трите вида съгласно науката
Колко вида женски оргазъм има

Не е толкоз просто, колкото изглежда

И по всичко проличава, че няма значение дали ще стигнем до стремежи оргазъм сами или благодарение на сътрудник.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР