От години работим добре с Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
От години работим добре с Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Курц ни похвали: Охранявате прекрасно границата на ЕС, подкрепяме ви за Шенген

От години работим добре с Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. Надявам се това да продължи и отсега нататък.

Това сподели австрийският канцлер Себастиан Курц след срещата си с премиера Бойко Борисов. "Искам да благодаря на България за нейното мощно показване при председателството на Европейски Съюз. през днешния ден говорихме за приемствеността на двете европредседателства. Ще използваме австрийското председателство, с цел да създадем Европа по-силна. На едно мнение сме, че една е региона, в която би трябвало да работим дружно и доста съществено - сигурността и отбраната на границите. Искам да благодаря на приятеля си Бойко Борисов, който поставя доста старания в тази тенденция. България охранява доста добре границата на Европа и спомогна за прекъсване на мигрантския поток ", безапелационен беше Курц.

"На мнение сме, че присъединението на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз ще е потребно за цяла Европа. Подкрепяме България за влизане в шенгенското пространство. Няма страна, която да е положила толкоз старания в последните години в тази тенденция. Искам да благодаря на Бойко Борисов и за икономическото развиване. Над 370 наши компании работят в България и способстват за мощните стопански връзки. Много благодаря за поканата да посетя България и ползотворния диалог, който организирахме през днешния ден ", добави Курц.

"В началото на договарянията сме за новата финансова рамка на Европейски Съюз. Ние сикаме да забележим едно по-рационално консумиране на средствата. Трябва да бъдем по-ефикасни в харчането, изключително след илизането на Англия от Европейски Съюз. Бойко Борисов ми описа, че съглашението с Турция за прекъсване на мигрантите работи добре. Трябва да продължим диалозите с Турция по тези значими тематики. Относно присъединението на Турция към Европейски Съюз, ние имаме ясна позиция - към момента е доста рано ", безапелационен беше Курц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР