От години Елон Мъск говори за плановете си да изпрати

...
От години Елон Мъск говори за плановете си да изпрати
Коментари Харесай

SpaceX изстрелва първите си прототипи на сателити за интернет този уикенд

От години Елон Мъск приказва за проектите си да изпрати в ниска орбита хиляди спътници, които да дават високоскоростен интернет на хората по света . Подробностите към самите спътници към този момент остават в цялостна загадка, само че през вчерашния ден стана ясно, че първите прототипи ще бъдат подложени на проби напълно скоро. Според писмо, оповестено на интернет страницата на американската FCC (Federal Communications Commission), първите два теста за снабдяване на въпросните спътници би трябвало да се проведат този уикенд.

Прочетете още: Тръмп продава Международната галактическа станция след 2024-а?

През предходната година вицепрезидентът на SpaceX, който дава отговор за създаването на спътници, съобщи пред Конгреса, че компанията възнамерява да пусне първите си два демо-сателита в края на 2017 година или началото на 2018 година и, в случай че всичко върви добре, първият действен сателит може да бъде доставен в орбита още през 2019 година В неотдавнашното си писмо до FCC, SpaceX твърди, че двата пробни спътника - Microsat-2a и -2b - ще бъдат изстреляни с ракета " Falcon 9 ", дружно с Paz - радарен сателит за наблюдаване на испанския държавно управление. Статични проби на ракетата са били направени през предишния уикенд, а трите спътника - Paz, Microsat-2a и Microsat-2b - са планувани за изстрелване на 17 февруари. Falcon 9 ще стартира своето нанагорнище от базата на военновъздушните сили на Съединени американски щати “Ванденберг” , излиза наяве от известие на уеб страницата въз основата.

Въпреки че в тази сфера постоянно се получават забавяния, SpaceX възнамерява до 2024 година да е изстреляла в орбита всичките си спътници, предоставящи интернет. Проектът се чака да коства към 10 милиарда $, като Елон Мъск се надява той да генерира съществени доходи, които, естествено, ще бъдат ориентирани към по-голямата цел на SpaceX – Марс.

Още през 2015 година Мъск разкри, че работи върху план, наименуван Starlink. “Той е предопределено да генерира обилни доходи и да помогне за финансирането на град на Марс, тъй че да разберем какво ни е нужно в дълготраен проект, с цел да се развие той. В този ред на мисли, има едно несъмнено нещо – трябват ни доста пари, а оттова и действия, които да ги генерират”, съобщи тогава Мъск.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР