„От гледна точна на начина, по който са облечени депутатите,

...
„От гледна точна на начина, по който са облечени депутатите,
Коментари Харесай

Нещо средно между читалищна самодейност и Ганкиното кафене вижда психолог в Народното събрание

„ От гледна точна на метода, по който са облечени депутатите, имаме къси панталони, скъсани дънки, шарени вратовръзки, за които стана ясно, че си ги подръпваме. В Английския парламент да вземем за пример имаме хубав спектакъл на разговора. Аз самият съм бил зам.-председател на Народното събрание и постоянно, когато съм водил съвещание, съм се опитвал да давам опция да се чува силата на причините, а не да битуват причините на силата, само че нещо в България като че ли не се получава “, означи той в ефира на БНР.

„ Това са народни представители, които не си дават сметка чия общественост и чии ползи показват. В огромна степен ги обземат едни прочувствени положения – или на нападателна незначителност, или на свръхпасивност, без да си дават сметка, че първо, показват интереса на някакво териториални общности, и на второ място, поради комисиите, в които са разпределени “, добави доктор Иванов.

„ От позиция на зачестилите поведенчески спорове, мисля, че чисто ситуационно освен в България, а и в света, от ден на ден политиката става страст, вместо разумен спор. Емоционалните избори като че ли тревожат хората, в случай че се върнем обратно, в последните и предпоследните избори се появиха няколко придвижвания, които бързо набраха скорост. Това са прочувствени процеси на заразяване на жителите, което води до противоположния развой. Все повече популизмът взема връх. Гражданите стартират да сменят изборите си постоянно. Избирателите не са към този момент толкоз жители, колкото почитатели, които вършат прочувствени избори “, разяснява той.

„ Целият този развой води до това, че едни некомпетентни, безотговорни хора се появяват в Народното събрание, тогава, когато самият парламент няма престиж и в последна сметка се появяват всички тези нелицеприятни подиуми “, добави политическият психолог.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР