От гледна точка на законовите разпоредби в страната, периодът, в

...
От гледна точка на законовите разпоредби в страната, периодът, в
Коментари Харесай

Експертът съветва: Как да изберем нови гуми за зимни условия

От позиция на законовите разпореждания в страната, интервалът, в който би трябвало водачите да сменят гумите със зимни, е от 15 ноември до 1 март. Това е закрепено в Закона за придвижване по пътищата. По закон в този интервал би трябвало да се употребяват или гуми за зимни условия с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.

„ Като експерт предлагам промяната на гумите да стане, когато външните температури паднат под 7 градуса “, споделя шефът на „ Медина Мед " в Стара Загора – Владимир Владимиров. Той добавя, че предлага на водачите да купят и слагат нови зимни гуми най-много след третия сезон на приложимост.

В зимни условия гумите попадат под въздействието на разнообразни химикали, с които се третират пътищата при заледяване. Тези химикали не въздействат добре на каучука на гумите, който се втвърдява с времето поради реакцията с тези химически субстанции, припомня специалистът.

Най-важното качество за една гума

Всяка гума, според от производителя, си има своите характерности. Всеки, който избира гуми, би трябвало да се съобрази какво му е належащо в персонален проект.

При водачите със състезателен жанр на шофиране е значимо държанието при завоите с високи скорости, времето на прекъсване. Определящото при избора на гума са пътните условия, при които ги експлоатираме, както и ценовия бюджет, с който разполагаме.

Все отново, в зимни условия и най-ниският клас зимни гуми е за предпочитане, пред употребата най-високия клас лятна гума, припомнят експертите. Те предлагат също преди да се предприеме закупуване на нови гуми, водачът да посети определения от него сервиз и да се съветва. „ Има случаи, в които не е належаща промяната. На място ще огледаме и ще оценим износването на гумите, настоящото им положение, ще дадем рекомендация “, споделят от „ Медина Мед “.

„ За “ или „ срещу “ бюджетните гуми?

Специалистите поучават, когато се избират бюджетни гуми, те да бъдат от водещи или одобрени производители. „ Медина Мед “ предлага два типа бюджетни гуми – едната е от концерна: Michlin – Tigar. Другото им предложение е на концерна Goodyear - Diplomat, също в бюджетния сегмент. Често цените на одобрените марки не са доста по-високи от тези на бюджетните гуми. Затова е добре водачите на коли деликатно да обмислят желанията си, преди да създадат дефинитивно решение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР