От ГЕРБ ще внесат 7 антикризисни мерки в Народното събраниеКонтактна

...
От ГЕРБ ще внесат 7 антикризисни мерки в Народното събраниеКонтактна
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска контактна група за бюджета с президента и служебното правителство

От ГЕРБ ще внесат 7 антикризисни ограничения в Народното събрание

Контактна група със съдействието на президента Румен Радев и служебното държавно управление да спомага за приемането на бюджета за следващата година, прикани водачът на ГЕРББойко Борисов.

" Изборите минаха, само че е доста евентуално да се зададат нови. Тук желая да извършите контактна група и с президента Радев, и със служебното държавно управление, тъй като един проектобюджет в такава конюнктура неразчетен и незастанали ясно и служебното държавно управление зад него, както Бойко Василев сподели нощес в " Панорама " - ще стане сватбарски бюджет. И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, в случай че се вкара популистки бюджет отначало ", посочи той, съобщи.

Според Борисов със сегашните финансови индикатори не можем да се присъединим към еврозоната.

" Все още политически Европа ни желае в еврозоната, само че ние би трябвало да демонстрираме посредством бюджета, че ще овладеем инфлация, ще овладеем недостига и ще можем да рефинансираме досега дълга ", съобщи той.

Борисов разкритикува остро настоящето финансово положение на страната и прикани за диалогичност.

" Надявам се без нападки парламентарните групи да въвлекат в решаването на проблемите тези, които ги сътвориха ", съобщи той.

От партията ще внесат 7 антикризисни ограничения в Народното събрание, измежду които отплата на бизнеса за цената на тока, възбрана за либерализация на битовите клиенти на пазара на тока, понижение с 1 лева на цената на горивата за литър, провеждането на открита процедура за дълготраен контракт за доставка на газ.

" Нито една от тези ограничения не е обвързвана с харчене на държавни пари ", разяснява Делян Добрев от ГЕРБ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР