От ГЕРБ реагираха остро срещу изявление на спортния министър Радостин

...
От ГЕРБ реагираха остро срещу изявление на спортния министър Радостин
Коментари Харесай

ГЕРБ с остра реакция срещу спортния министър: Липса на елементарно възпитание и уважение към жените

От ГЕРБ реагираха остро против изказване на спортния министър Радостин Василев, който пред бТВ се изрече обидно против депутатките Николина Ангелкова и Дани Каназирева.

По мотив изказванията на ГЕРБ, че бъдещият изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор Александър Тодоров е подал декларация с погрешно наличие, Радостин Василев съобщи:

" Лъжа е това, което приказваха сътрудниците от ГЕРБ. Гледах кои хора се изказваха от парламентарната естрада. Когато госпожа Ангелкова стартира своето излизане, бях очарован. Надявах се нейната безгранична хубост да е правопропорционална с нейната юридическа подготовка. За страдание не се оказа по този начин.

Слушах по-късно госпожа Каназирева. Познавам я от три Народното събрание, тъй като бях ръководител на правна комисия, когато се срещнах с нея. Моето мнение е, че тя е жертва на сбърканата просветителна системата в България. Г-жа Каназирева е лекар по конституционно право. Такава е и Ива Митева, което в действителност демонстрира, че системата някъде се е пропукала. Тези хора са дискредитирани. Поръчково наскърбяват един човек. Хубаво е в сряда, откакто се съберат в Народно събрание, да му се извинят ".

Ето какво написа ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова:

" Г-н Радостин Василев,

Коментари, целящи оскърбление на сътрудници от парламентарната група, чийто ръководител съм, са недостойни за български министър.
Политическата уместност изисква да спазвате избрани правила на държание във връзка с представители на друга власт.

Елементарното образование изисква да не си позволявате квалификации за външния тип на жена, а етичните правила изискват обществено да поднесете своите извинения към народните представители, които обидно във връзка с външен тип и обучение, квалифицирахте в народен ефир.

Г-н Василев, даже Виктор Юго да не Ви е обичан създател, имайте поради, че преди повече от век е написал, че:
" Уважението към дамата е мерило на напредъка на нацията и обществения живот. "

В политиката полът е без значение, само че уважението към момента е мерило за напредък. "



Самата Дани Каназирева, която бе визирана в изявлението на Василев, също реагира в обществената мрежа:

" Относно днешното изявление на спортния министър по мой адрес, само ще кажа, че единствено един слаб човек, без причини и със съществени комплекси по отношение на личната си подготвеност, може да се държи по този начин жестоко и невъзпитано. Не знам за какви неточности приказва, само че по-голяма неточност от това сходни хора да бъдат министри, няма.

Няма да разясня правната страна на приятелското му предопределение за изпълнителен шеф на спортния тотализатор, тъй като тя е ясна - момчето е попълнило декларация, в която е декларирал, че няма несъответственост, макар че към момента е бил настоящ депутат, само че по-страшното е, че вместо да се извини през днешния ден така наречен министър, си разреши противен, недодялан и некултурен език, което се трансформира към този момент в норма на държание за хората на Трифонов. Ако това е смяната, тъпо за страната ни. "



А Тома Биков не спести мощни квалификации против министъра:

" Министър, който сипе обществено обиди против депутатки от опозицията е признак на заболяване на ръководството. А болестта е несериозност, дивотия и надменност на инцидентно попаднал на висока позиция човек. Ако Кирил Петков има вяра, че неговото ръководство не би трябвало да бъде с облик на простодушен и гелосан австралопитек, най-малкото би трябвало да се извини от името на спортния си министър на Дани Каназирева и Николина Ангелкова.

Защото министър Руди Гела се извинява единствено откакто получи позвъняване от притежателите си. А в тази ситуация не сме сигурни дали те ще му се обадят. С присъединяване си в бТВ Руди не навреди на опозицията, а на ръководещите. И в случай че те не го схващат, значи, че не знаят къде се намират. "



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР