ОТ ГЕРБ искат промени в Изборния кодекс преди предстоящите президентски

...
ОТ ГЕРБ искат промени в Изборния кодекс преди предстоящите президентски
Коментари Харесай

ГЕРБ иска на президентските избори да се гласува и с машини, и на хартия

ОТ ГЕРБ желаят промени в Изборния кодекс преди идните президентски избори. Предлагат да се върне смесеното гласоподаване – както с машини, по този начин и с хартия. Това обявиха представители на партията на експремиера Бойко Борисов. Мотивът – ниската изборна интензивност на последните избори.

От ГЕРБ оферират да се върне смесеното гласоподаване – както с машини, по този начин и с хартия. Софтуерът и машините да бъдат благосъстоятелност на българската страна. Искат условие за броене на всички контролни разписки.

Също по този начин в секциите в трети страни техническата обезпеченост би трябвало да е от български жители, а в европейските страни - от хора, които владеят български език.

„ Въвежда се цялостно тъждество сред гласуването с машини и хартиени бюлетини и на жителите да бъде обещано право на избор с какво желаят да гласоподават, с цел да се спре този спад на изборната интензивност, на който бяхме очевидци. И условие за броене на всички контролни разписки. При разлика сред машинното броене и контролните разписки да се одобряват контролните разписки “, съобщи депутатът Радомир Чолаков.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР