От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков: На

...
От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков: На
Коментари Харесай

`Вечерта на братя Аргирови и Тони Димитрова и денят на художниците в Банкя

От фейсбук страницата на кмета на Банкя Рангел Марков:

„ На тези Горешляци 2023 посрещнахме морето в Банкя. За празниците на града ни тази година поканихме лицето и гласът на морето – Тони Димитрова, която дружно с обичаните наши съграждани братя Аргирови, се трансформира в предизвикателство за потенциала на парк „ Ротонда ”, изпълниен до краен лимит с аудитория.

 

 

 

Нещо доста внушително почувствах и на ХІV-ия авторетро церемониал в парк „ Кестените ”, където бяха паркирани изключителни и добре поддържани коли. Моето сърце и купата ми завоюва автомобилът на Христофор Найденов. Всички тези коли, евентуално малко по-млади от самата Балнеолечебница, носеха духа на едно време, което изключително импонира на тази постройка – емблема на Банкя.

Днес имах удоволствието и достойнството да бъда с художниците от Банкя и приятелите на Банкя на пленера им, проведен от изложба „ Тандра ” и подсилен от нас. Картините им, ситуирани на централната алея на парка, спираха разхождащите се хора, които получаваха опция да се допират до изкуство в тази самобитна изложба навън.

Щастлив съм, когато в Банкя на такива събития виждам усмихващи се хора от цяла България. Радвам се, че можем да им подарим малко курортен дух и въодушевление, с цел да бъдат по-заредени и въодушевени и те. И там, където отиват, да носят парченце от Банкя. ”

 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР