От Фейсбук публикация на Стъки става ясно, че Консервативно-патриотичното движение,

...
От Фейсбук публикация на Стъки става ясно, че Консервативно-патриотичното движение,
Коментари Харесай

Бранителите на Борисов – Стъки и Недялко стягат национален референдум

От Facebook обява на Стъки излиза наяве, че Консервативно-патриотичното придвижване, което са основали „ като опция на проядената от корупция политическа система “, инициира референдум в три точки:

1. Трябва ли да има 100% машинно гласоподаване?

2. Да одобри ли България еврото?

3. Трябва ли да гласоподават българите в чужбина за народен парламент?

Според тях това са въпроси, на които не политиците, а българските жители би трябвало да отговорят.

„ Започваме подготовка за образуване на народен референдум по горните 3 точки. Търсим съидейници и доброволци, които да се включат в публично потребната ни самодейност “, канят те. Въпреки изказванието им, че просто задават въпроси, ясно изричат мнение и по трите точки.

„ 1. ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА 100% МАШИННО ГЛАСУВАНЕ?

Данните от последните избори - в секциите с машини интензивността е 38%, а с хартия е към 50%. Имаме най-ниската изборна интензивност на прехода. 2 200 000 гласоподаваха с хартиена бюлетина на 04.04. Сега, 3 месеца по-късно, 600 000 от тях не отидоха да гласоподават, откакто в 45 Народно събрание бе въведено наложителното машинно гласоподаване..

След, като и Конституционният съд не пожела да ни чуе, на нас ни остана един единствен вид - да ги задължим да анулират машинното гласоподаване посредством този Референдум.

Всички европейски страни, които направиха опит с машинно гласоподаване, скоро по-късно го анулираха, като в Германия даже беше неразрешено от техния Конституционен съд - заради неяснота на цялата процедура на гласоподаване.

2. ДА ПРИЕМЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОТО?

Според мнозина специалисти това ще докара до повишение на цените на артикули и услуги, само че не и на заплатите и пенсиите. Левът е едно от дребното български неща, които към момента не са ни лишили. Посегнаха на обичайното фамилията сред мъж и жена, посегнаха на децата, като желаят гей двойки да осиновяват, а Слави Трифонов посредством чалгата посегна и на хорото ни. Посегнаха и на Православната Църква.

Съгласни ли сме да си дадем и геройския “лев”?

3. ТРЯБВА ЛИ ДА ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРЛАМЕНТ?

Един от главните цели на КПД е битката с демографската рецесия. Трябва да създадем по този начин, че да приберем българите от чужбина, а не да им разкриваме секции, при които гаранцията за почтено отчитане на техния глас е съвсем нулева. Държавата би трябвало да сътвори условия за стопански напредък, вложения и разкриване на нови работни места, с цел да прибере в родината тези българи, които са отишли краткотрайно или сезонно да работят в чужбина.

За българите, които са се открили трайно там, гласуването е един добър мотив те да се приберат в родината, с цел да видят родственици и другари.

Това не били оферти, а въпроси, на които не политиците, а българските жители трябвало да дадат отговорите.



Припомняме, че в края на май тази година стана ясно, че. Стъки обаче няма да е навършил 40 години до провеждането на президентските избори, което е наложително съгласно Конституцията.

Припомняме още, че народен референдум в България бе извършен през ноември 2016 година по искане на Инициативен комитет отпред със Слави Трифонов – през днешния ден водач на Политическа партия „ ИТН “. Референдумът от 6 ноември би дружно с изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Въпросите още веднъж бяха три:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна изборна система с безусловно болшинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на наложително гласоподаване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна дотация, отпускана за финансиране на политическите партии и обединенията, да бъде един лев за един получен автентичен глас на последните парламентарни избори?

На президентските избори тогава за държавен глава е определен Румен Радев, за вицепрезидент - Илияна Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР