От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Обилно гелосаният още от

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Обилно гелосаният още от
Коментари Харесай

Колтуклиева: Гелосаният се репчи, а искаше главата на Лорер и мълчи за хонорарите от ДПС

От Facebook профила на Соня Колтуклиева
Обилно гелосаният още от ранните утрини Радостин Василев се репчи, че служебният министър на спорта Весела Лечева е възстановила на работа в министерството чиновници, уволнени от него, които били свързани с ГЕРБ.

Разбира се, Виктор Николаев и Мира Иванова няма да го попитат, тъй като са услужливи теляци на „ Продължаваме промяната ” - търкат кирливите им гърбове, белосват ги, пудрят ги, парфюмират ги и след това услужливо се трансформират в келнери, поднасяйки им комфортни въпросчета, ето това:

1. Как въобще си разрешава наглостта да разяснява назначения някогашният министър на спорта, който назначи: за изпълнителен шеф на Национална спортна база и за изпълнителен шеф на Български състезателен тотализатор приятелите си от детинство Венцислав Петков и Александър Тодоров, уволнени след това от министър Весела Лечева, която разгласи, че контракти, подписани от тях, са дадени на прокуратурата и на КПКОНПИ. Знаете ли каква е тяхната експертиза: Венци е лепял мокети по хотелите в Плевен, след това е приключил за лесотехник; Сашо е продавал прахосмукачки, едва-едва е приключил право във ВТУ, а бащата на Радостин адв. Петьо Василев по благосклонност го е взел да оказва помощ в скромната му адвокатска фирма на партерен етаж в Студентския град. Двамата дилетанти са уредили контракти от държавните сдружения за стотици хиляди, от които частните компании контрагенти са се отказали и 3 милиона лв. са върнати в бюджета - за какво? Защото са се уплашили, че има нещо неправилно или незаконно, вероятно.

2. Бившият състезателен министър побесня и дори пред мен се изхвърли, че ще изиска оставката на министъра на нововъведенията, само че след това се уплаши да нападна единия от триото Петков-Василев-Лорер. Защо беше цялата нервност? Защото Радостин Василев уволни като шеф на дирекцията за публични поръчки Христина Грозева, на другия ден Даниел Лорер я назначи на същата позиция. Тогава депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов, сътрудник по партия на Радостин Василев, упрекна Христина Грозева, че е корумпирана - тя в този момент го съди за клюка.

В известия до мен Радостин назова Лорер „ търговец на кожи “, а дружно със брачната половинка му Виолета ги наплю като „ нагли и елементарни “. Но не посмя обществено да ги подлага на критика, тъй като това е неговият номер в живота - да се подмазва и лигави на мощните на деня.

3. Радостин Василев и татко му адв. Петьо Василев са юристи на ФК „ Арда “, на който покровител е турския милионер Фуат Гювен, доближен на Ахмед Доган и Движение за права и свободи.

4. Асен Василев е получил прекрасен хонорар като съветник на Булгартабак-Благоевград от притежателя на Булгартабак-холдинг Делян Пеевски.

5. Колегите на Радостин Василев в кабинета „ Петков “ Калина Константинова и Божидар Божанов са влезнали в политиката през вратата на ГЕРБ - те двамата са били съветници в Министерски съвет на Румяна Бъчварова, вицепремиер, министър и народен представител ит ГЕРБ, началник-кабинет на премиера Бойко Борисов. Хубави пари са получавали, в този момент, обаче, към този момент са не запомнили.

Ето това им е принципността на дилетантите от „ Продължаваме промяната “, които президентът Радев назова „ шарлатани “ и включилите се към тях ренегати от чалга-фракцията на “Има подобен народ ”.

Парите не миришат, тъй като разкешвачи им ги кътат.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР