От Фейсбук профила на журналистката Соня КолтуклиеваКакво накратко казах в

...
От Фейсбук профила на журналистката Соня КолтуклиеваКакво накратко казах в
Коментари Харесай

Киро отново реве от нея! Първо го снима с милионера с лакираните нокти, а сега разкри и какво са говорили…


От Facebook профила на журналистката Соня Колтуклиева
Какво в резюме споделих в телефонен диалог с Катя Илиева, водеща на Студио Хъ по телевизия 7/8.
Честно да ви призная, Катя, драги фенове, не чаках това видео от срещата на Кирил Петков и Спас Русев да провокира такава светкавична реакция и подобен мълниеносен резултат в обществените мрежи. Да, слугинските национални малките екрани мълчат, само че ври-и-кипи даже в Народното събрание. Вчера в партийния дом, депутати от всички парламентарни групи ме поздравяваха и споделяха общо взето едно и също: това е колосален скандал! Защо, попитах. Та аз имам видео-схватки с Кирил Петков и Асен Василев от две години, гонила съм ги по улици, подлези и летища.
Да, отговори ми един кмет от ГЕРБ – само че за първи път хващаш Кирил Петков на среща с извънредно абсурден и дискредитиран предприемач – почнал като водач в Управление безопасност и охрана (Пето управление н, водач на Стоян Марков, минал през Агенцията за задгранична помощ в най-гладните години за България, стигнал до живота на мултимилионерите в британската столица.
Да, в действителност е това! На Кирил Петков плюнки му хвърчаха от устата, до момента в който нареждаше екзалтирано: “Прозрачност! Никаква толеранция към корупцията! Край на задкулисието ”. И какво излезе в този момент – среща на четири очи с един лобист, който е обслужвал като авангард и посредник всички управляващи и всички най-силни във властта.
Днес открих една забавна въртележка. Във компанията “Чериът мотърс ”, показана преди време от Йорданка Фандъкова като сътрудник за доставка на електро-автобуси за столицата, изпълнителен шеф е Евгени Русев, синът на Спас Русев – а съдружници са: Внимание! Адвокатите от адвокатската фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ”, където работи майката на Никола Минчев, някогашен ръководител на Народното събрание, настоящ заместник-председател на Народното събрание, предстоящ лидер на евролистата на ППДБ. В тази адвокатска фирма работеше и Лена Бориславова, която уреди за “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” контракт с Българската банка за развиване, след онази ранно-утринна среща, в Airbnb квартира, през юли 2021 година, с Кирил Петков, когато той беше длъжностен министър на стопанската система. А пък по-късно, до момента в който дружно управляваха страната, на фамозната адвокатска фирма контракти сервираха министрите Радостин Василев и Николай Денков.
А?! Как ви се вижда тази чудно хубава картинка?!
Днес разговарях с някогашни съдружници на Спас Русев. Обясниха ми, че Спас Русев, след абсурда с неговата яхта – помните ли: на която бяха снимани финансовият министър Милен Велчев, Пепи Амигоса, също по този начин някакви хора, упреквани за пране на пари … поради който скандал подаде оставка тогавашният основен секретар на  Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов, само че министър председателят Сакскобурготски го върна – та от този момент милионерът от Лондон не е засичан с политици, всичко се прави скрито. И внезапно …баммм! Хванах ги неподготвени в лоби-бара на 5-звезден столичен хотел. Рядко съм виждала толкоз сюрпризирани до смут хора. Веднага скочиха и потеглиха в разнообразни направления.
Въпросът е: защо са се договаряли Кирил Петков и Спас Русев. Според информацията, която имам до момента, за препродажбата на Нова телевизия.
А пък през днешния ден засякох Лена Бориславова, с количка с бебето Деа, на ул. ”Шести септември ”… до момента в който я преследвах с въпроси, тя влезе в популярно  заведение в центъра на София, покрай новия партиен офис на “Продължаваме смяната ” на бул. ”Цар Освободител ” 12. Висок гологлав мъж оказа помощ на младата майка да смъкна количката на приземния етаж на ресторанта и седна на масата с нея. По-късно към двамата се причислиха Мирослав Иванов и Даниел Лорер.
Ето какъв смс получих от прочут политик, чието име ще запазя в загадка: “Колтуклиева, през вчерашния ден хващаш Киро със Спас Русев, през днешния ден хващаш Лена с Цанко Арабаджиев, изпълнителният шеф на ББР (който на Лена ѝ обезпечи контракта за адвокатски услуги на “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” с банката за 14000 лв. на месец).
Това са грандиозни удари и страшни разкрития! Съзнаваш ли?! ”
Договорът е подписан от управата на ББР на 1 юли 2021 година, като подписалите са Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев. Контрактът с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ е за месечно заплащане от 13 690 лева без Данък добавена стойност. Прокуратурата стартира следствие, което още не е завършило, поради събитието, че двамата шефове на банката не са имали право да подпишат контракта.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР