От европейците българите и гърците са най-недоволни от живота си

...
От европейците българите и гърците са най-недоволни от живота си
Коментари Харесай

Българите и гърците са най-недоволни от живота си в пандемията

От европейците българите и гърците са най-недоволни от живота си в изискванията на рестриктивните мерки поради пандемията на COVID-19 , заяви БНР, цитирайки Ройтерс.

Проучването е направено измежду жителите на 27 страни от Европейския съюз и е за социално-икономическите следствията от пандемията върху популацията, като е направено от Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд. То е извършено онлайн измежду 85 000 души.

Сред останалите заключения е и този, че европейците под 35-годишна възраст се усещат по-тъжни и по-самотни поради лимитираният, спрямо по-възрастните хора. Резултатите обаче сочат внезапно утежняване в качеството на живот на всички възрастови групи .

16% от интервюираните споделят, че се усещат самотни съвсем от самото начало в последните седмици, откогато в множеството страни бяха въведени ограничителни ограничения. Преди рецесията делът на такива хора е бил 6%. 

20 на 100 от европейците под 35 година в този момент споделят, че са самотни, което е с 4 на 100 повече от изследванията преди рецесията. Най-самотни се усещат французите.

Хората на възраст до 35 година настояват, че е по-слабо цялостното им усещане за задоволство от живота и благополучие. Според създателите на изследването, това се дължи на прекъсването на обществените прояви и събития и невъзможността на младите да се срещат с другари и родственици отвън дома.

Оптимисти за личното си бъдеще са единствено 46% , което е спад с 18 процентни пункта спрямо резултатите от сходно изследване през 2016 година Оптимизмът е под междинното равнище в страните, изумени най-силно от Covid-19 - Франция, Италия, Белгия и Испания.

1/4 от запитаните дават отговор, че са изгубили работата си краткотрайно или непрекъснато поради пандемията, като младежите са най-силно наранени. Половината споделят, че работното им време е понижено . Близо 40% описват финансовото си състояние като по-лошо, по отношение на това преди пандемията. Близо половината от тях показват, че фамилията им няма да се оправи в спешната обстановка и повече от половината дават отговор, че няма да могат да поддържат досегашния си стандарт на живот без доходи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР