От два месеца тече интензивно преструктуриране на партийната система в

...
От два месеца тече интензивно преструктуриране на партийната система в
Коментари Харесай

Проф. Стефанова от СУ: Радев има огромно его и иска да запази властта си за още един мандат - да покаже проекта си за Конситтуция преди изборите

От два месеца тече интензивно преструктуриране на партийната система в България и в центъра на това преструктуриране е в този момент настоящият президент. Вече има и доказателства за това ", сподели пред БНР проф. Милена Стефанова от СУ " Св. Климент Охридски ".

Преди два месеца проф. Стефанова предизвести за основаването на нов план - " Продължаваме промяната ". По думите ѝ тогава планът на Петков и Василев ще бъде в център-ляво и ще откъсне гласове от вси​чки.

" В цяла Източна Европа текат едни такива процеси, които може би са ориентирани към това да се подменят старите партии на прехода, само че за какво се подмениха и новите в България? Това е въпрос, на който би трябвало да си отговорим ", сподели проф. Стефанова и добави:
свързани новини61661преди 2 часа41389преди 5 часа
Вторият развой у нас обаче евентуално е обвързван с някои властови упоритости и с персоналното его на избрани лица, които стоят в българската политика от много години.

" А след оставката на Корнелия Нинова, се потвърдиха някои от моите предвиждания - че ще имаме президентска партия. Защото президентът в персонално качество също има голямо его да резервира властта си за още един мандат.

А може би са ни намислили и нещо друго. Тук към момента нямаме ясни доказателства, тъй като не сме видяли нито какво ще направи Политическа партия със съставянето на кабинет, нито кой ще завоюва президентските избори ", разясни още проф. Стефатова.

" И дали най-сетне няма да видм този план за смяна на Конституцията, който ни обещаваше да покаже, обаче след изборите. Аз обаче бих призовала той да го покаже преди втория тур, с цел да е ясно на мислещите хора най-малко ", сподели още Стефанова.
свързани новини46807преди 10 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР