От ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на

...
От ДПС сезираха прокуратурата за сделки, извършвани от производители на
Коментари Харесай

Аталай: Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и реализират свръхпечалби

От Движение за права и свободи сезираха прокуратурата за покупко-продажби, осъществявани от производители на ток от фотоволтаици, които съгласно тях крият налози и облаги, като продават на търговци на борсата. Какво се случва в хаоса на българската енергетика, от която зависи цената на живота ни през днешния ден - това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Посланията, които ръководещите изпращат, чувството в обществото е, че те не могат да се оправят и не схващат защо са взели властта, счита Аталай.

По думите му, по-голямата част от министрите към този момент са взели участие в държавни управления, образувани от президента, тъй че те не са нови министри. При тях сякаш има едно недоумение, че те към този момент не се занимават с дребен бизнес, а с ръководството на страната, счита Аталай.

Според него, няма по какъв начин да се случи изгарянето на боклуци в " Мариците ", тъй като сме закъснели с програмата за въглищния преход.

В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата декларирани за сила от възобновими източници, няма по какъв начин това да се случи в тази мрежа, добави Аталай.

В моя изборен регион - Асеновград, идете на пазара, краставиците към този момент са на цена от 7 лева Кой е в положение да ги купи, попита Аталай в коментар за високите цени на тока и повишаването на храните.

Той разяснява и тематиката за сезирането на прокуратурата поради фотоволтаиците. По думите му, има производители на зелена сила, които получават преференциални цени и осъществят свръхпечалби.Искаме да се види тези свръхпечалби от кое място идват, акцентира депутатът от Движение за права и свободи. Тъй като са частни компании, най-малко да няма нарушавания в заплащането на налозите, добави той.

Ако от декември 2020 година предлагането на Движение за права и свободи за въпроса с американските централи беше признато, през днешния ден ние щяхме да имаме още една опция да се подкрепи при импортирана рецесия, добави Аталай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР