От „Достойнството на един народ”–ДЕН, многократно сме настоявали за промяна

...
От „Достойнството на един народ”–ДЕН, многократно сме настоявали за промяна
Коментари Харесай

Партия ДЕН призова за спешно въвеждане на гласуване по пощата

От „ Достойнството на един народ”–ДЕН, неведнъж сме упорствали за смяна в Изборния кодекс и основаване на опция за гласоподаване по пощата. Това декларират в мнение от партията на Найден Зеленогорски.

"Кризата с COVID-19 е предизвикателство, което основава неспособност на гласоподавателите, сложени под карантина да упражнят конституционното си право на глас. Също по този начин, абсолютният отвод, от страна на ръководещите, за бързо въвеждане на електронно-дистанционно гласоподаване, съставлява действително възпрепятстване на съвсем 1,5 млн. български гласоподаватели, живеещи отвън България, да упражнят правото си на глас ", пишат от групировката.

От ДЕН изискват от Народното събрание да прегледа незабавно импортираното, преди две години, предложение на „ Демократична България” за смяна в Изборния кодекс, и законодателно споразумяване на гласоподаване по пощата. Те декларират, че посредством гласоподаване по пощата в изискванията на международна пандемия ще се увеличи доста изборната интензивност на българите в страната и чужбина.

В умозаключение от ДЕН за следващ път слагат следните тематики:
- машинно гласуване;
- въвеждане на дейна регистрация за присъединяване в изборите;
- изчистване на изборните описи от „ мъртви души”;
- основаване на професионална администрация, която да реализира
изборния развой.

"Системното неглижиране на тези оферти, от ръководещите, Народното събрание и ЦИК опорочават опцията за осъществяване на почтени и свободни избори ", се споделя още в мнението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР