От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече

...
От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Повече от година и половина търсим сближаване с ВОЛЯ

От много време търсим доближаване и вероятно патриотично обединяване. Повече от година и половина търсим доближаване с ВОЛЯ. Доста постоянно нашите начинания са съвпадали, доста са близки и законодателните ни начинания. Така водачът на НФСБ Валери Симеонов разяснява в ефира на  новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки. И добави, че стратегиите им съответстват на 90-95% и се зарече да доизчистят разминаванията.

" Политиката не се движи от персоналните връзки, а от избрани закономерности в партийно отношение. Повече от година сме в разговор с тях.
Нямаме никакво разминаване. Имаме поддръжка за редица законодателни начинания. Имаме доста близки законодателни начинания. Те внесоха един законопроект за възбрана за приложимост на електронните цигари, които ние подкрепихме. Ние бяхме внесли един - два месеца по-рано законодателна самодейност за тези енфиета, който те поддържаха. Доста постоянно нашите начинания са съвпаднали, проблемите ни също са доста близки. Няма да видите някакви упреци или нападки от този интервал насам - от година и половина. Държахме си на нашата коалиция, до момента в който я имаше до преди няколко дни. Коментирали сме и образуване на една по-широка коалиция на патриотична база сред трите партии. След като Вътрешна македонска революционна организация ни изненада, този развой трябваше да бъде интензивен предвид на приближаващите парламентарни избори ", сподели още Симеонов.

По думите му от ГЕРБ не са знаели за този съюз. Според него мнения постоянно ще има, само че по отношение на вероятните конфигурации след изборите, всичко е въпрос на координиране. " През 2014 година ние се включихме съглашение за поддръжка на държавното управление на ГЕРБ без да влизаме в него. В същата обстановка се намираше до момента и ВОЛЯ – те бяха отвън държавното управление, само че подкрепяха множеството начинания на обединението. Не мога да предсказвам какво ще стане в новото Народно заседание след изборите. През 2014 година и 2017 година постигнахме съглашение в ГЕРБ след координиране на стратегиите – нещо, което досега не е направено в политиката и Народното събрание. Не зная ГЕРБ за идващото Народно заседание с каква стратегия ще излязат. Ако стратегиите ни съвпаднат, ще ги подкрепим ", добави той.  

" Изненада ме реакцията за нашето обединяване. Не сме се обединили с Движение за права и свободи или с Българска социалистическа партия. Не сме се обединили с партия, с която имаме коренни разлики ”, разяснява водачът на НФСБ. Симеонов сподели, че обединението е отворена за договаряния с още партии с патриотични платформи. Отхвърли обаче опцията това да е партия " Възраждане ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР