От доста време алуминиевото фолио е незаменим кухненски аксесоар. Вероятно,

...
От доста време алуминиевото фолио е незаменим кухненски аксесоар. Вероятно,
Коментари Харесай

Алуминиевото фолио нанася непоправима вреда на здравето ни

От много време алуминиевото фолио е незаместим кухненски аксесоар. Вероятно, то може да бъде намерено във всеки дом. Каква е повода за неговата известност? Фолиото е извънредно дейно за оправянето с доста кухненски и битови задания. Фолиото, постоянно, се употребява за покриване на запеканки и други ястия на фурна.

Но последните проучвания демонстрират, че в случай че готвите с алуминиево фолио, причинявате непоправима щета на здравето си. В нашата публикация ще ви представим всички обстоятелства, които би трябвало да знаете за това средство.

Казано по-просто, в случай че готвите с алуминиево фолио, тогава играете със здравето си. Първото нещо, което би трябвало да знаете: алуминиевото фолио е рисково за мозъка.

То съставлява невротоксичен тежък метал, който е обвързван с появяването на заболяването на Алцхаймер. Излагането на този метал може да докара до нарушавания в работата на мозъка. Естествено, всичко това може да докара до загуба наизуст и надзор над тялото ви.

В допълнение към мозъчното увреждане, готвенето с алуминиево фолио може също да повлияе негативно върху костите. Този метал може да се натрупва в костите. Това е в действителност неприятно, тъй като се конкурира с калция за пространството вътре в костите и постоянно има превъзходство над минерала, от който се нуждаем.

Също по този начин е рисково за белите дробове. Доказано е, че вдишването на алуминиеви частици предизвиква респираторни проблеми, като белодробна фиброза.

Дори единствено едно хранене, приготвено благодарение на фолио, може да отдели 400 мг. алуминий.

Колкото по-висока е температурата, толкоз по-голямо е излъчването. Фолиото не е уместно за подготвяне на храна. Световната здравна организация предизвестява, че в организма на човек не би трябвало да се съдържат повече от 60 мг. алуминий.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР