Откриването на Международния театрален фестивал Варненско лято е един чудесен

...
Откриването на Международния театрален фестивал Варненско лято е един чудесен
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Театралният фестивал Варненско лято утвърждава града като културна столица на Черноморието

Откриването на Международния сценичен фестивал " Варненско лято " е един превъзходен старт на сезона и утвърждава Варна като културна столица на Черноморието. Тази година е знакова за нас, тъй като в града има доста повече събития и ние като община работим, с цел да ги надграждаме. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на тържественото разкриване на Международния сценичен фестивал " Варненско лято " на сцената на държавна такса " Стоян Бъчваров ".

Коцев означи, че за него това е специфичен ден, тъй като в живота му за първи път се случват две неща. Откривам " Варненско лято ", едно голямо благосъстояние за нашия град, а моят наследник Никола направи първата си крачка, сподели кметът. Отбелязахме Деня на детето - 1 юни с огромен детски празник, който затвори центъра на Варна за коли, с цел да го трансформира в едно безвредно и прелестно място, добави той.

" Много обичам Варна, обичам вас и тази постройка ", съобщи актрисата Цветана Манева, която е ръководител на настоятелството на Фондация " Виа Фест ", уредник на МТФ " Варненско лято ". Тя напомни, че Драматичният спектакъл " Стоян Бъчваров " е основан от варненци посредством дарения, с които те са съдействали за построяването му.

На формалното разкриване привет към публиката насочиха още шефът на Фондацията – Николай Йорданов, министърът на културата Найден Тодоров, ръководителят на Българска асоциация за спектакъл Ириней Константинов, както и шефът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова.

32-рото издание на фестивала стартира със спектакъла от репертоара на Народния спектакъл – " Великденско вино " от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев, с присъединяване на Владо Пенев и Павлин Петрунов.

Тазгодишното издание МТФ " Варненско лято " продължава до 15 юни. В програмата му са заложени над 40 събития, които включват едни от най-хубавите театралниспектакли за миналия сезон, както и впечатляващи интернационалните постановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР