СподелиБългария е сред страните с най-дълга работна седмица, според данни

...
СподелиБългария е сред страните с най-дълга работна седмица, според данни
Коментари Харесай

Ето кои са държавите с най-дълга и най-къса работна седмица

Сподели
България е измежду страните с най-дълга работна седмица, съгласно данни на Евростат, оповестени по-рано тази седмица. Най-дългата работна седмица в границите на Европейски Съюз е записана в Гърция (39,8 часа), Румъния (39,5 часа), Полша (39,3 часа) и България (39,0 часа). Но къде по света са най-дългите и най-късите работни седмици?

Ето и страните, които са с най-къси работни седмици, съгласно данни от Международната организация на труда, представени от CNBC:

Вануату е отличник по най-къса работна седмица. Човек в дребната островна страна в Океания работи приблизително по 24,7 часа на седмица.

Следва Кирибати със приблизително по 27,3 часа работа на човек. В Мозамбик и Руанда работят съвсем еднообразно – по 28.6 и 28,8 часа. Най-кратката работна седмица в Европейски Съюз е регистрирана в Нидерландия (32,2 часа), следвана от Австрия (33,6 часа) и Германия (34,0 часа).

Според данните на Международната организация за труда, Обединените арабски емирства водят в класацията с най-дълги работни седмици – приблизително по 52,6 часа на седмица.

Следват Гамбия и Бутан, където се работи по 50,8 и 50,7 часа седмично респективно. В Кралство Лесото се работи малко по-малко – 49,8 часа, а на пето място в тази ранглиста е Конго с 48,6 часа.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР