От днес започват засилени проверки на училищните столове и бюфети.

...
От днес започват засилени проверки на училищните столове и бюфети.
Коментари Харесай

Започнаха засилени проверки на БАБХ на училищните столове и бюфети

От през днешния ден стартират засилени инспекции на учебните столове и бюфети. Проверките на Българската организация за сигурност на храните ще продължат до 14 октомври в цялата страна. Ще се следи за периодите на валидност и съхранението на продуктите, както и за работно облекло и здравна книжки на личния състав. Миналата година в столицата са формирани 6 наставления, 2 за изминал период, останалите са за липса на разказани алергени и ремонтни действия.

Днешните инспекции започнаха в 19 учебно заведение Елин Пелин, най-малките възпитаници тъкмо закусваха.

Проверката на организацията за сигурност на храните не откри нарушавания в този учебен стол и в бюфета. Храните бяха свежи, а личния състав със наложителното работно облекло.

" Обектът съблюдава условията, безусловно всички първични материали които проверихме са по одобрен стандарт, съхранени са вярно, съпроводени са съответните документи ", сподели Силвия Каменова, контрольор от БАБХ.

Силвия Симеонова от години си занимава с обслужването на училищен столово, признава, че при цена от 2, 60 за ваучър е доста мъчно да се съблюдават всички условия.

" 10 годни не съм имала проблем с цената и качеството, само че след 2020 стартира инфлация, а откакто се разгласи войната в Украйна стана ужасно и моята компания се увъртя в заеми и ипотеки, с цел да оцелеем ", споделя тя.

Реалната цена на купона, без съвсем никаква облага, би трябвало да бъде увеличена на 4,50, в противоположен случай оцеляването на компаниите, които обслужват учебните столове ще стане невероятно, споделиха от сектора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР