От днес започват рождественските пости за православните християни. По-известни като

...
От днес започват рождественските пости за православните християни. По-известни като
Коментари Харесай

От днес започва Рождественският пост


От през днешния ден стартират рождественските пости за православните християни. По-известни като Коледен пост, те не престават 40 дни – до Рождество Христово на 25 декември.

Постът е най-строг от през днешния ден до Въведение Богородично на 21 ноември. В този интервал не се разрешава потреблението на никакви скотски храни, включително риба. След Въведение Богородично постите са облекчени чак до 20 декември. Ограничения има единствено в дните сряда и петък, когато рибните артикули още веднъж са изключени от менюто на християните.

„ Това е щастлив пост, тъй като чакаме Младенеца, Спасителя на света, да се роди. Но постът не е единствено хранителна диета, той е на първо място нравствен. През това време човек би трябвало размишлява върху себе си, да прави повече добрини и да изповяда забравените грехове, с цел да посрещне Младенеца чист по душа “, изясни в изявление за БГНЕС духовник Йосиф Стоименов от храм „ Свети Дух “ към Софийската света митрополия.

Все отново той посочи, че хората със характерни болести, които би трябвало да одобряват по-силна храна или да съблюдават съответен режим, не трябва да постят. Същото се отнася за бременните дами и децата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР