От днес започва основен ремонт на Професионалните гимназии по икономика

...
От днес започва основен ремонт на Професионалните гимназии по икономика
Коментари Харесай

Започва ремонт на две професионални гимназии във Варна

От през днешния ден стартира главен ремонт на Професионалните гимназии по стопанска система и по дървообработване и горско стопанство във Варна. Обновяването им ще стане с европейски средства по план “Модернизация на просветителната конструкция ” и ще коства съвсем 2,8 милиона лв..

Варна

Близо 1300 възпитаници от Основно учебно заведение “Антон Страшимиров ” и от Професионалната гимназия по стопанска система ”Д-р Иван Богоров ” бяха преместени в друго образователно заведение, защото общата им постройка ще бъде напълно актуализирана. Днес те започнаха втория образователен период в учебно заведение “Стоян Михайловски ”. С европейски пари ще бъде ремонтирана и постройката на Професионалната гимназия по дървообработване и горско стопанство ”Николай Хайтов ” във Варна.
Елена Кенарова - началник-отдел “Образование ” към дирекция “Образование и юношески действия ” - Община Варна: " Там ремонтните действия ще се правят по корпуси. Това разрешава да стане пренасяне и такава организация на образователния развой, че да не се постанова извеждане на учениците и настаняването им в друго учебно заведение. ”
С парите от плана постройката ще бъде ремонтирана главно, ще бъде построен и нов учебно-производствен корпус с работилници за процедура, компютърна зала и библиотека.
Мария Георгиева – шеф на Професионалната гимназия по дървообработване и горско стопанство “ Д -р Иван Богоров ” : “Нашите възпитаници да учат при модерни условия, защото там ще обособим кабинети за всички специалности и специалности, по които образоваме. ”
Срокът за приключването на ремонтите в учебните заведения е до юни 2019 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР