От днес влиза в сила Наредбата за достъпна среда. Действието

...
От днес влиза в сила Наредбата за достъпна среда. Действието
Коментари Харесай

Плевенската зала "Катя Попова" се ремонтира по нови стандарти за достъпна среда

От през днешния ден влиза в действие Наредбата за налична среда. Действието ѝ беше отсрочено във времето по самодейност на Камарата на архитектите по време на служебния министър проектант Виолета Комитова. Вариантът на плана тогава съгласно архитектите създаваше свръхрегулация и излишно затрудняваше капиталовия развой, както и строителството в частния бранш. Затова те желаеха преразглеждане на наредбата.
Инвестиционните планове, които ще се внасят за координиране, би трябвало да дават отговор на условията за налична среда. За одобряването им и издаването на строителни позволения постройките и оборудванията ще имат всички детайли по условията на наредбата за досегаемост за хората с увреждания.

 Снимка: Латинка Светозарова, БНР

Плевенската общинска зала " Катя Попова " ще стане първото съвременно оборудвано място в града, което ще подкрепи общественото включване и ще обезпечи достъп за хората в уязвимо и неравностойно състояние. 

Ремонтните работи към този момент започнаха и се чака да приключат до края на годината. Съвременният дизайн и обзавеждането на залата ще я трансфорат в съвременно пространство за концерти и публични прояви.

Стойността на плана е близо 2 700 000 лв.. Над 2 260 000 от тях идват по Оперативна програма " Региони в напредък ".

Зала " Катя Попова " би трябвало да бъде реновирана по всички модерни условия, споделя заместник-кметът Стефан Милев.

Изцяло се обновяват инсталациите, прецизира арх. Мариана Цветкова, началник на проектантското студио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР