От днес във Великобритания стартира програмата за масово ваксиниране на

...
От днес във Великобритания стартира програмата за масово ваксиниране на
Коментари Харесай

Часът на истината! Великобритания започва масово ваксиниране срещу COVID-19

От през днешния ден във Англия започва програмата за всеобщо имунизиране на популацията против COVID-19. Това ще става в определени от здравните управляващи лечебни заведения, отговарящи на условието имунизацията на „ Пфейзер “ и „ Бионтек “ да бъде складирана при минус 70 градуса.

В навечерието на първото инжектиране на дози от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтек “ ръководителят на националното опазване на здравето сър Саймън Стивънс съобщи, че „ това е преломен миг в борбата против коноравируса “.

Стивънс означи, че имунизирането ще продължи най-малко до идната пролет и предизвести хората в това време да бъдат доста деликатни.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок написа в обществената мрежа Туитър, че дози от имунизацията са разпратени във всички елементи на Обединеното кралство.

Властите разгласиха и цялостен лист от девет предпочитани категории, като преди всичко са възрастните жителите на домовете за обществени грижи и техния обслужващ личен състав.

В Англия 50 лечебни заведения са определени за първите имунизации.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия първите инжекции също ще бъдат сложени в лечебни заведения, поради условието на запазване на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтек “.

Първите 800 000 дози от общо 40 милиона поръчани дойдоха от Белгия, което значи, че 400 000 британци могат да бъдат имунизирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР