От днес в страната се подновява имунизацията с ваксината на

...
От днес в страната се подновява имунизацията с ваксината на
Коментари Харесай

Подновява се имунизацията с „АстраЗенека“

От през днешния ден в страната се възобновява имунизацията с имунизацията на „ АстраЗенека “, откакто Европейската организация по медикаментите.

В формалната позиция се оповестява, че не е открита връзка сред имунизацията и случаите на тромбоза . Също от през днешния ден се възобновява и работата на електронния портал за записване за имунизация, заяви заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

„ Създадена е организация посредством имунизационните центрове, районните здравни инспекции, количествата ваксини ще бъдат предоставени на съответните места. Допуска се, в случай че има хора, които няма да се явят, също бъдат имунизирани спомагателен брой лица, които се явят или са записани за прилежащи дни 12 -13 април “.

В 8,30 часа в Александровска болница се възобновява работата на имунизационния пункт в здравното заведение за жители, регистрирани в електронния портал и с планувана дата 19 март, както и за хора, пропуснали имунизацията, поради прекъсването на имунизацията. По такава процедура от 10 часа стартират работа и имунизационните центрове в болница „ Св. Анна “.

Общо 10 страни членки на Европейския съюз оповестиха в това време, че възобновяват имунизацията на популацията си против ковид с имунизацията на „ АстраЗенека “. Освен в България, имунизациите с препарата се възобновяват от през днешния ден в Германия, Франция, Италия, Латвия, Литва и Кипър. От другата седмица това ще стане и в Нидерландия, Испания и Португалия. В Швеция обаче краткотрайната пауза продължава - поради смъртен случай, за който би трябвало да бъде разследвано дали има връзка с имунизация с продукта на „ АстраЗенека “.

Друга страна, която заяви, че ще изчака с подновяването на имунизацията с продукта на британско-шведската фармацевтична компания, е Норвегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР