От днес в Италия ще се влиза само с отрицателен

...
От днес в Италия ще се влиза само с отрицателен
Коментари Харесай

Италия въвежда отрицателен PCR тест за влизане в страната

От през днешния ден в Италия ще се влиза единствено с негативен PCR тест, без значение дали пътуващите имат приключен имунизационен статус или са преболедували Covid-19. Това е условието за всички страни от така наречен „ Списък С “, в който попада и България, оповестиха от италианското здравно министерство. Пътници, които нямат нито ваксина, нито са преболедували, подлежат на 5-дневна карантина. Тестовете би трябвало да бъдат направени преди заминаването и ще важат до 48 часа. Това значи, че пътуващите би трябвало да си създадат теста още в България, без значение от останалите изисквани документи за Covid-19.

Гърция вкарва същото условие за негативен PCR тест при влизане на тяхна територия. Мярката влиза в действие от 19 декември – неделя. Така всички влизащи в Гърция ще би трябвало да идват с огромен набор от документи: PCR тест, зелен документ и QR код, който се попълня онлайн. Южната ни съседка стартира имунизацията на деца от 5 до 11 години. В първия ден на акцията в Гърция над 20 000 родители бяха запазили час за децата си. Ваксинацията на най-малките против Covid-19 стартира и в Унгария и Испания.



Франция лимитира всички пътувания от и към Англия без основателно значима причина. Мярката идва като отговор на покачвания риск от новия вариант Омикрон. Случаите на инфектирани на Острова доближиха рекордни равнища и се чака мутиралият вирус бързо да стане преобладаващ.

Така от среднощ в събота - 18 ноември, пътуващите от и за Англия ще би трябвало да потвърдят повода си за пътуването, която да е основателна и значима. Това автоматизирано изключва пътувания за туризъм или непояснени професионални мотиви.

Френските жители или жители от Европейски Съюз ще могат да се върнат във Франция от Англия, само че откакто дават отрицателен тест за Covid-19, изработен 24 часа преди влизането в страната. След пресичането на френската граница им следва карантина. Контролът за спазването й ще реализират френските сили за сигурност.

Говорител на държавното управление изясни, че идващите от Англия би трябвало да се записват през мобилно приложение и да се самоизолират за 7 дни на място по техен избор.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР