От днес в Ирландия падат почти всички ограничения заради Ковид-19.

...
От днес в Ирландия падат почти всички ограничения заради Ковид-19.
Коментари Харесай

В Ирландия отпадат почти всички ограничения заради Ковид-19

От през днешния ден в Ирландия падат съвсем всички ограничавания поради Ковид-19. Правителството разгласи, че решението е взето поради прекосяването на пика на вълната от Омикрон и огромният % имунизирани ирландци. Решението бе оповестено от министър-председателя Михол Мартин в телевизионно послание към нацията.

От този уикенд ирландските пъбове, заведения за хранене и всички останали типове заведения могат да се завърнат към естествен режим на работа, а от клиентите няма да бъдат изисквани цифрови коронавирус паспорти. До момента се изискваше подобен годен паспорт и заведенията трябваше да затворят най-късно в 20.00 часа. Отпада условието и за социоална отдалеченост, както и рестриктивните мерки за гости на събития навън и на закрито.

От понеденик поетапно ще стартира и завръщането по работните места. Някои правила обаче ще останат в действие, като носенето на маски най-малко до края на февруари, а цифровите коронавирус паспорти ще не престават да се изискват за интернационалните пътувания. Самоизолацията остава за хора със признаци.

Позовавайки се на това, че Ирланидя е с един от най-високите проценти на васкинирани в Европа и стабилизирането на хоспитализациите, Националният екип за незабавни случаи в региона на публичното здраве посъветва държавното управление, че към този момент няма учредения за оставане на рестриктивните мерки.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР