От днес пускат и възпоменателна монета по повод българското председателство

...
От днес пускат и възпоменателна монета по повод българското председателство
Коментари Харесай

От днес влиза в обращение новата разменна монета от 2 лв

От през днешния ден пускат и възпоменателна монета във връзка българското председателство на Съвета на Европейски Съюз

От през днешния ден влиза в обращение новата разменна монета от 2 лева На лицевата страна на монетата в центъра на вътрешния кръг е обозначена номиналната стойност с цифрата " 2 ", набраздена с линии. По периферията са изобразени графични детайли от пресечени линии, ситуирани и във вътрешния кръг, и по външния пръстен. В долната част на монетата е изписан текстът " ЛЕВA ". Буквите стартират от външния пръстен и навлизат във вътрешния кръг. Годината на емисията, " 2018 ", е ситуирана върху външния пръстен, вдясно от текста " ЛЕВA ". На противоположната страна на монетата във вътрешния кръг е ситуирано логото на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018; тъдява надписи " Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз " и " eu2018bg ".

Също от през днешния ден влиза в действие възпоменателна монета във връзка българското председателство на Съвета на Европейския съюз. На лицевата страна на монетата в позлатения вътрешен кръг има емблемата на Българската национална банка с годината " 1879 " върху лентата; под нея на два реда – номиналната стойност " 10 ЛЕВА " ; тъдява надпис " БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА ” и годината на емисията " 2018 ".
На противоположната страна на монетата в позлатения кръг има логото на Българското председателство; тъдява надписи " Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз " и " eu2018bg ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР