От днес има заповед за носене на на открито на

...
От днес има заповед за носене на на открито на
Коментари Харесай

Засилени проверки по пазари, тържища и молове

От през днешния ден има заповед за носене на навън на пазарите и борсите. Проверката на контролните органи цели да проверим до какъв брой тази заповед се съблюдава. Това сподели знам.-кметът на столицата Дончо Барбалов, който с представители на общинска полиция взе участие в инспекция на " Женския пазар ", съобщи БГНЕС.

" В част от пазара е основана добра организация - входове, изходи, управление на броя на гости, само че в част от пазара има още какво да се изисква ", изясни той и сподели, ще е изискал контролните органи да са безкомпромисни към нарушителите и да постановат наказания. Той сподели, че контролът е непрекъснат, само че няма по какъв начин да се преборят с " играта на котка и мишка " и акцентира, че в борбата със болестта би трябвало да сме дружно.

" От началото на седмицата имаме над 2600 инспекции, осъществени от Столичния инспекторат, има наложени актове по в този момент настоящите разпореждания. Сега те са много по-строги. От началото на месеца имаме 9 акта за неносене на маска в градския превоз ", регистрира Барбалов и моли хората да съблюдават ограниченията. Барбалов напомни, че размерът на санкцията за неносене на маска е 300 лева

Знам.-кметът разгласи още, че сега СРЗИ и инспекторатът правят инспекции и в.

„ Имаме вход, през който не може да влезе жител без маска. Имаме дезинфектанти на входа и на изхода. Има във всеки един бранш човек, който управлява да няма скупчвания в самия пазар “, изясни изпълнителният шеф на „ Пазари Възраждане “ Драгомир Димитров. Той увери, че са изпълнени всички заповеди на здравното министерство и уточни, че от 13 март 2020 година са имали над 50 инспекции от разнообразни контролни институции и нямат нито един формиран акт.

Димитров сподели още, че предходната година е бил преустановен контракта с трима търговци, които нарушавали ограниченията и се закани, че всеки открит извършител ще бъде глобен.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР