От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички

...
От днес до 21 октомври 2018 г. на територията
на всички
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

От през днешния ден до 21 октомври 2018 година на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), в това число и в нашата страна, ще бъдат извършени засилени инспекции над товарните коли и рейсовете.

Подобни интервенции са заложени в графика на TISPOL, с цел да се обърне внимание на водачите, че при пораждане на тежко ПТП, с присъединяване на товарни коли, последиците и броят на починалите и ранените са доста по-голям в сравнение с другите тежки произшествия на пътя. Основните аргументи за възникналите инциденти с присъединяване на товарни автомобили и рейсове са неспазване времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари както и претоварването на колите.

Проверките ще се вършат по метода “широкообхватен надзор ”, и ще се следи и за годна наложителна застраховка “Гражданска отговорност ” на автомобилистите, както и заплатена ли е необходимата винетна такса. Те ще се осъществяват взаимно със чиновници на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация ”. На място ще се следни за нелегални емигранти и трафик на хора; владеене и пренос на наркотични и упойващи вещества; превозване и владеене на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени артикули, превоз на артикули разнообразни от упоменатите в документите за товара, оповестени за издирване лица и други криминални престъпления.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР