От днес до 15 януари 2021 г. в Кипър са

...
От днес до 15 януари 2021 г. в Кипър са
Коментари Харесай

В Кипър влизат в сила редица ограничителни мерки

От през днешния ден до 15 януари 2021 година в Кипър са в действие редица ограничаващи ограничения, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, съобщи БНР.

С обнародваното разпореждане на министъра на опазването на здравето Константинос Йоану се постанова ограничаване до 50 души за частни събирания у дома или на публични места. Максималният брой посетители за сватби и кръщенета е до 350 души. Под ограничаване са и заведения за хранене, кафенета, питейни заведения.

Забранено е провеждането на всеобщи събития като концерти, фестивали, изложения и други навън - на игрища, площади, улици. Задължително е носенето на маски в закрити пространства от работещите в тях и посетителите.

Децата над 12-годишна възраст в учебните заведения, които се отварят при започване на септември, също наложително би трябвало да са с маски. На всеки 2 седмици ще се тестват по 5000 души тук-там с огромен брой хора (ресторанти, молове, университети), с цел да се следи обстановката и вземат навременни ограничения, разгласи здравното министерство. Според министър Константинос Йоану епидемиологичната обстановка в страната е приемлива, само че би трябвало да продължат да се съблюдават защитните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР