От днес четири информационни табели указват нов „зелен маршрут“ в

...
От днес четири информационни табели указват нов „зелен маршрут“ в
Коментари Харесай

Нов „зелен маршрут“ в центъра на София

От през днешния ден четири осведомителни табели указват нов „ зелен маршрут “ в центъра на София. В него попадат 21 значими дървета, ситуирани в "Княжеската градина " в София. В допълнение на това, до всяко от дърветата в самата градина е ситуирана табела с номер, което дава спомагателна опция за следене. Инициативата се осъществя от Британо-българското общество в София със съдействието на Столична община.

„ Столична община поддържа тази самодейност на Британо-българското общество, защото имаме вяра, че табелите ще покачат интереса на посетителите към видовия състав в градината и ще прибавят стойност към времето, прекарано в нея. Те доста ясно демонстрират кое дърво къде се намира в градината, тъй че всеки искащ, следвайки напътствията, може да си направи забавна и опознавателна зелена разходка в "Княжеската градина “, разяснява Йоана Христова.

В същото време от 7 юли до 24 септември Лидл България, с поддръжката на Столична община, започва още веднъж “Зелена линия Витоша” с безвъзмездни рейсове до планината. Проектът се осъществя за осма поредна година, като общият брой превозени пасажери за целия интервал на акцията досега нахвърля 47 000 души.

„ Зелена линия Витоша “ е план, който се е потвърдил като извънредно сполучлив през годините. Той дава опция на всички природолюбители да се придвижват елементарно и комфортно до планината. Точно по тази причина Столична община поддържа акцията за поредна година и обезпечава рейсовете за задачите на плана. Имаме общо 14 линии на градския превоз, които пътуват към Витоша и се стремим да усилваме техния брой. Съсредоточили сме напъните си в това да осигуряваме елементарен и бърз достъп до нашите естествени забележителности и колкото по-достъпни са те, толкоз повече благоприятни условия за преоткриването им даваме на жителите “, сподели Евгени Крусев, заместник-кмет, направление „ Транспорт и транспортни връзки “ към Столична община.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР